Ethereum havuzu kurucusundan Merge öncesi PoW övgüsü

Bitcoin ve Ethereum’daki işlemlerin doğrulanması açısından en önemli unsurlardan biri olan madencilik havuzlarının endüstri üzerindeki etkisi uzun zamandır tartışılırken, sektörün senelerdir tanıdığı isimlerden biri olan f2pool havuzunun kurucusu “DiscusFish”, Ethereum’da beklenen merge geçişi öncesi İş Kanıtı sisteminin, anonimlik anlamında Hisse Kanıtı’na oranla daha büyük avantajları olduğunu söyledi.

 
Madencilikte Kullanılabilecek En iyi Ethereum Havuzları - BeInCrypto

Ethereum’da heyecanla beklenen Merge güncellemesi yaklaştıkça birçok tartışma da sert şekilde yapılmaya başlandı. Ethereum’daki en büyük madencilik havuzu konumundaki f2pool’un kurucusu “DiscusFish” bugün attığı tweet’te son dönemde Tornado Cash odaklı yapılan sansür ve anonimlik tartışmalarına katıldı.

“PoW şu anda anonim kalabiliyor”

İş Kanıtı sisteminin mahremiyet ve anonimlik açısından Hisse Kanıtı’na oranla avantajları bulunduğunu belirten f2pool kurucusu şu ifadeleri kullandı:

“PoS ve PoW hakkında yapılan ve son günlerde regülasyon baskılarıyla birlikte yeniden karşımıza çıkan tartışmalarda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Blok üreticisinin hem anonim kalması hem de içinde bazı hassas işlemlerin de bulunduğu işlem paketlerini onaylaması şu anda PoW ile mümkündür. PoS’te ise bu durum, varlıkların zincir üzerinde stake edilmeleri gereksiniminden ötürü zor gözüküyor”

Tornado Cash ile birlikte tartışmalar arttı

Bilindiği üzere ABD Hazine Bakanlığı’nın geçen hafta mikser platformu Tornado Cash’i ve onu kullananları yaptırımlılar listesine almasının ardından bu konudan ciddi tartışmalar başlamıştı. En büyük ikinci sabit coin olan USDC’nin ihraççısı konumundaki Circle şirketi, Tornado Cash ile bağlantılı olan tüm cüzdanları engelleyeceğini belirtmişti.

Bu tartışmaların birinde de sektörün bilinen isimleri, Ethereum doğrulayıcılarının, coin’lerini stake ettikleri platformlar sebebiyle ABD yaptırımları karşısında her hamleye maruz kalabileceğini iddia etmişlerdi.

Ethereum’da senelerdir beklenen merge güncellemesinin 15 Eylül günü ve bir haftalık süreç içinde gerçekleşmesi bekleniyor. İşlem ücretlerini ciddi şekilde azaltacak ve Ethereum’daki madencilik doğrulamasını tamamen bitirecek olan Merge’den sonra Ethereum artık tamamen proof of stake sistemine geçmiş olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.