Crypto.com borsası İngiltere’den onay aldı

Dünyanın en önemli borsalarından biri olan Crypto.com özellikle 2021 yılında kripto para odaklı çalışan şirketlere karşı çok ciddi zorlukların çıkarıldığı Birleşik Krallık’taki Finansal Davranış Otoritesi’nden (FCA) onay aldı. Alınan onay borsa tarafından da resmen açıklandı.

 
Crypto.com, Web3 Faaliyetlerini Geliştirmek İçin Yönetici Atadı - BTCHaber

Küresel çapta en sert regülasyon kurallarının uygulandığı yargı bölgelerinden biri olan, hatta metro ve otobüs duraklarında kripto para odaklı reklamların dâhi yasaklandığı Birleşik Krallık’tan, Crypto.com borsasına kripto varlıklar konusunda iş yapabilme onayı verildi.

Borsadan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün itibariyle Birleşik Krallık’taki Finansal Davranış Otoritesi’nden (FCA) bir kripto varlık şirketi olarak düzenleyici onay almış bulunuyoruz. Bu onay, Crypto.com’un Birleşik Krallık’taki müşteriler için yerel düzenlemelere uygun ürünler ve hizmet paketleri sunmasını sağlayacaktır”

Crypto.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Kris Marszalek de, İngiltere’nin bir süredir kripto para merkezi olma çabaları olan bir ülke konumunda bulunduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi:

“Birleşik Krallık, özellikle son dönemde bir kripto para merkezi olma stratejisi yürütmesi sayesinde bizim de en çok önem verdiğimiz yargı bölgelerinden biri oldu. Bu yüzden Crypto.com olarak aldığımız bu onayın, çok önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum. Bu yargı bölgesindeki tüm kanun ve kurallara uyma konusunda kararlıyız. Müşterilerimize sunduğumuz ürünleri bu onay sayesinde daha da geliştirebileceğiz”

Hatırlanacağı üzere borsa geçtiğimiz günlerde, kripto para şirket lisansı konusunda belki de en zorlu süreci uygulayan ülke konumundaki Singapur’dan da lisans almıştı. Crypto.com ayrıca bir süre önce Dubai’den de bir önonay almış ev süreci ilerletmişti. Şirketin İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Kanada, Güney Kore ve Cayman Adaları’ndan da aldığı kripto para şirket lisansı bulunuyor.

Borsa bu anlamda en hızlı büyüyen kripto para borsası konumunda yer alıyor. Crypto.com’un dünya çapında 50 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.