Elon Musk yine Dogecoin’i övdü: Bitcoin’den daha iyi

Geçtiğimiz haftalarda 925 milyon dolarlık Bitcoin satan Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, katıldığı bir podcast’te konu kripto paralara gelince yine Docegoin’i övdü. Dünyanın en zengin kişisi konumundaki Musk, “İşlem kapasitesi Bitcoin’den çok daha yüksek” dedi.

Elon Musk, Twitter'ın tamamını satın almak için teklif verdi

Dünyanın en büyük şirketlerinden ikisi olan Tesla ve SpaceX’in kurucusu ve CEO’su olmasının yanı sıra, dünyanın en zengin kişisi de olan Elon Musk katıldığı podcast yayınında önemli ve bir o kadar da çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Tesla’nın otomatik pilot araçlarından SpaceX projelerine, Mars ve uzay hakkındaki fikirlerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e birebir dövüş teklif etmesine kadar birçok konuya değinen ünlü işadamı konu Dogecoin’e gelince yine tartışılacak açıklamalarda bulundu.

“Dolaşıma senede 5 milyar DOGE girmesi de iyi”

Konunun kripto paralara gelmesiyle Dogecoin’e olan desteğinin de devam edip etmediği sorulan Musk, hem DOGE’un Bitcoin‘e oranla işlem sayısı anlamında daha güçlü olduğunu hem de arzın senelik artışının da pozitif bir durum olarak görülmesi gerektiğini söyledi:

“Kesin olarak Dogecoin’i desteklemeye devam ediyorum. İşlem yapabilme kapasitesi Bitcoin’den çok daha yüksek. Ayrıca her sene 5 milyar DOGE’un dolaşıma girmesi de, onun işlem parası olarak da kullanılabilmesi açısından iyi diye düşünüyorum. Onunla Tesla ve SpaceX ürünleri alabiliyorsunuz”

“Twitter’da en çok etkileşim alan benim”

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olarak görülen Twitter’da en çok takipçisi olan kişi konumunda olması da sorulan Musk, şu ifadeleri kullandı:

“Twitter hesabım platformda açık ara en çok etkileşim alan hesap. Başta kripto para dolandırıcıları olmak üzere birçok kişi benim üzerimden insanları dolandırmak istiyor. Her şeyin coin’i var. Benimle ilgili de coin’ler var. Her türlü dolandırıcılık da var ama en fazla kripto paralar kullanılarak yapılıyor”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda 925 milyon dolarlık Bitcoin satışı yaptığını açıklayan ve bu satışa sebep olarak Çin’in önemli liman şehri Şangay’daki koronavirüs kapanmalarını gösteren Musk, şirketin Dogecoin ise satmadığını belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.