Kripto paralardaki düşüş Lamborghini satışlarını artırdı

Kripto para piyasalarında Mayıs ayındaki Terra LUNA kriziyle başlayan büyük düşüşler Haziran’da zirve yaparken, özellikle kripto paralarla özdeşleşen lüks ve spor araba markası Lamborghini’de ise satışlar artıyor!

Lamborghini's Aventador Ultime Is the Final Model of the Iconic Supercar

Bilindiği üzere kripto para yatırımcıları, piyasada yüksek volatiliteden ötürü her zaman daha hızlı ve fazla para kazanma şansı olduğuna inanır. Geçmişte ucuz fiyattan alınan Bitcoin’ler ile seneler sonra alınan lüks arabalar ve değişen hayatlar bu inancı hala güçlü kılan en büyük etkenlerdir.

Özellikle Bitcoin yatırımcıları, artık efsaneleşen ve hala gücünü kaybetmeyen Lamborghini hikayelerini okumaya devam ederken, hayal kurmayı da ihmal etmez. Aslında bu alanda Lamborghini’nin seçilmesinin belli bir nedeni yok ancak hikaye senelerdir böyle evrildi ve sonunda ortaya “Wen Lambo?” yazan birçok görsel çıktı. Yani, “Lambo ne zaman?” İngilizce When kelimesi,”wen” olarak kısaltılırken, ‘Lambo’nun da, İtalyan spor araba markasının kısaltması olduğunu söylememize gerek yok.

Fiyatlar düştü, lüks ve spor araba satışları arttı

ABD medyasından Bloomberg de son olarak ülkedeki lüks araba satıcılarıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi ve kripto paraların bu büyük düşüş döneminde aslında araba satışlarının ciddi şekilde arttığını öğrendi. Bilindiği üzere ABD’de kripto paralarla da ödeme yapılabiliyor ve birçok satıcı özellikle volatil dönemlerde lüks ve spor araba satışlarının arttığını belirtiyor.

“Fiziksel bir yatırım aracı olarak görülüyor”

Bloomberg’e konuşan ABD’li lüks araba satıcısı AutoCoinCars’ın yöneticisi olan Luke Willmott, geçen seneki satışlardan şu anda geride olmadıklarını söyledi:

“Aslında kripto para piyasalarında karmaşa ve volatilite olduğu dönemlerde çok daha fazla sipariş alıyoruz. Listeler uzuyor. İnsanlar ellerindeki kripto paraları harcamak, piyasadan çıkmak ve aslında fiziksel varlıklara geçmek istiyorlar. Lamborghini de bunlardan bir tanesi. Çünkü Lamborghini’nin değeri, kripto paralar düştüğünde genelde sabit kalıyor!”

Volkswagen: Satışlar her dönemden daha iyi

Alman devi Volkswagen’in alt şirketi olan Audi’nin geçtiğimiz yıllarda satın aldığı bir dönemin İtalyan arabası Lamborghini’de satışların da dünyadaki kriz dönemine rağmen arttığı görülüyor. Volkswagen’in geçtiğimiz hafta yaptığı mali açıklamalara göre; Lamborghini satışları geçen sene her dönemkinden daha yüksekti. Şirkete göre satışların bu kadar iyi gitmesinin en büyük nedenlerinden biri de, hem araç sayısının az, talebin ise büyük olmasıydı.

“Bekleme listesi 1,5 yılı aşıyor”

Müşterilerine kripto parayla araç satın alma hakkı tanıyan Kaliforniya otomobil satıcısı şirket O’Gara Coach’un bir yöneticisi, piyasada düşüşlerin başlamasından bu yana Lamborghini satışlarında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Hatta yönetici, “Bekleme listemiz, 1,5 yılı da aşıyor” dedi.

3 doların altında Bitcoin alıp, 6 sene sonra Lamborghini aldı

Öte yandan 2011 yılında Bitcoin’in 3 dolar olduğu dönemde Bitcoin yatırımı yapan ve 2017’de bu Bitcoin’leri satarak kendisine Lamborghini alan Peter Saddington isimli ABD’liyle de konuşan Bloomberg, onun hikayesini de kaleme aldı. Saddington’ın Bitcoin ile Lamborghini aldığı dönemde BTC’lerinin değeri 200 bin dolardı. Saddington eğer Bitcoin’lerini bugüne kadar bekletseydi, 1 milyon dolara sahip olacaktı.

Bloomberg’e konuşan erken dönem Bitcoin yatırımcısı, hiçbir şekilde Lamborghini’sini satmayı düşünmediğini de söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.