Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific 2 bin BTC sattı: Resmi açıklama

Haziran ayında sattığı 7202 Bitcoin ile kripto para medyasında manşetlere çıkan Core Scientific şirketi, Temmuz ayında da 1975 adet BTC sattığını duyurdu. Şirket satışların 44 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtirken satış ortalamasının ise 22 bin dolar civarı olduğu ifade edildi.

Bitcoin (BTC) Madencilik Şirketi, Bitmain'den 30.000 Madencilik Cihazı  Satın Alacak • Coinkolik

Terra LUNA çöküşüyle Mayıs ayında başlayan kripto para krizi birçok madencilik şirketinin de ellerindeki Bitcoin’leri satmasına neden oldu. Uzun süre Bitcoin satmadan dayanabilen şirketlerden biri olan madencilik şirketi Core Scientific ise yüksek fiyatlardan satmadığı Bitcoin’leri, çok daha düşük seviyelerden satmak zorunda kaldı.

7200 BTC ile başladı, binlerce Bitcoin sattı

Haziran ayında 7202 Bitcoin sattığını açıklayan Teksas merkezli şirket, Temmuz ayında da 1975 adet BTC sattı. Açıklama resmi kanallardan yapılırken, şirket 44 milyon dolar gelir elde etti. Binlerce Bitcoin satan Core Scientific, elinde son olarak 1205 adet BTC ile 83 milyon dolarlık nakit kaldığını açıkladı.

“Satmaya devam edeceğiz”

Yapılan açıklamada satışlardan elde edilen gelirlerin, veri merkezlerinin genişletilmesi için gereken sermaye ile 2021 yılında Bitmain şirketine verilen 100 bin ASIC cihaz siparişinin ödemesi için kullanıldığı belirtildi. ASIC cihazlar için son olarak 10 milyon dolarlık bir ödeme kaldığı bilgisinin verildiği duyuruda, şirketin büyüme için gerekli olan sermayeyi toplamak, likidite sağlamak, operasyon harcamalarını karşılamak ve borç ödemeleri için Bitcoin satmaya devam edeceği kaydedildi.

14 bin yeni ASIC çalışmaya başladı

Şirketin açıklamasında ayrıca Temmuz ayında 14 bin adet ASIC cihazın çalışmaya başladığı ve bu sayede toplam hashrate’in de saniyede 19.3 exahash’e yükseldiği belirtildi. Bu rakam ayrıca Core Scientific’i, Kuzey Amerika bölgesinde, borsada listelenen madencilik şirketleri arasında hashrate’i en yüksek olan şirket yaptı.

Şirket CEO’su Mike Levitt, Temmuz ayında toplamda 1221 Bitcoin ürettiklerini belirtirken toplamda da 195 bin ASIC cihaz sahibi oldukları bilgisini verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.