Elon Musk, Twitter CEO’suna açık çağrı yaptı: Gelin, kanıtlayın!

Twitter CEO'su Parag Agrawal: Belirsizlik dönemine girdik – Akıllı Gündem

Dünyanın en zengin ismi Elon Musk, Twitter CEO’su Parag Agrawal’ı sahte hesaplar ve spam bot’lar konusunda kamuoyuna açık bir tartışmaya çağırdı.

Musk, Agrawal’ı etiketlediği tweet’inde “Bu vesileyle Agrawal’ı Twitter’daki bot hesapların yüzdesi hakkında herkese açık bir tartışmaya davet ediyorum. Twitter’ın insanlara günlük olarak yüzde 5’ten daha az sahte hesap veya spam kullanıcıya sahip olduğunu kanıtlamasına izin verin!” dedi.

Ne olmuştu?

Musk, Nisan ayında Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu. Sosyal medya devi de bu teklifi kabul etmişti. Daha sonra Musk, Twitter’ı günlük aktif kullanıcı sayısı, spam ve bot hesaplar ile ilgili doğru rakamlar vermemekle suçlamış ve anlaşmayı feshetmişti. Twitter da bunun üzerine Musk’a dava açmıştı. Musk, Twitter’ın bu adımına, karşı dava açarak tepki vermişti.

Şart sundu: Twitter’ı satın alma anlaşması devam edebilir ama…

Tesla ve SpaceX CEO’su, Twitter ile yapılan anlaşmanın başlangıçtaki koşullarda devam edebileceğini söyledi fakat bunun için bir şartı var: Twitter, 100 hesabın gerçek olduklarının nasıl doğrulandığını basit bir şekilde sağlamalı ve örnekleme yöntemini de aktarmalı. Aksi takdirde Musk, anlaşmanın devam edemeyeceğini belirtti.

Tesla toplantısında istekli bir görüntü çizdi

Musk, Tesla’nın ikinci çeyrek finansal sonuçlarının ele alındığı konferans görüşmesinde, platformu satın almayı hala istediği yönünde bir görüntü çizdi. Musk, söz konusu toplantıda Twitter hakkında “Ürün oldukça iyi ve mühendislik ekibinin Twitter’ı kökten değiştirerek daha iyi hale getirmek için nasıl yönlendirilmesi gerektiği konusunda iyi bir fikrim olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bir milyar kullanıcı hedefi

Musk, Haziran ayında Twitter çalışanlarıyla yaptığı toplantıda ise Twitter’ın kullanıcı sayısını bir milyara çıkarmak istediğini ve platformun Çin’in WeChat’i gibi, mesajlaşma ve video içeriğinin yanı sıra ödeme teknolojilerini barındıracak bir “süper uygulamaya” dönüşme potansiyeli taşıdığını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.