Elon Musk açık açık söz verdi, Dogecoin yükseldi

Geçtiğimiz günlerde Dogecoin nedeniyle dava edilen Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’i desteklemeyi sürdüreceği sözünü verdi.

Elon Musk: Dünyanın en zengin insanının ticari başarısının 6 sırrı - BBC  News Türkçe

Tesla CEO’su, ünlü iş insanı Elon Musk, Dogecoin’e bir kez daha açık destek geldi. Musk, Twitter’daki 100 milyon takipçisinin karşısında “Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğim.” diyerek önemli bir vaatte bulundu.

Ayrıca Musk, bir kullanıcının Dogecoin’i satın almaya devam etmeye çağırması üzerine ise “Alıyorum” yanıtını verdi.

Elon Musk’ın bu tweet’leri Dogecoin fiyatına da yansıdı. DOGE, yüzde 14’e yakın artışla 0.052 dolardan 0.059 dolara kadar çıktı.

Dogecoin nedeniyle dava edildi

Musk, geçtiğimiz günlerde, ABD vatandaşı Keith Johnson tarafından Dogecoin’de bir Ponzi planı oluşturduğu ve tweet’leriyle fiyatı manipüle ettiği gerekçesiyle mahkemeye verildi. Tesla ve SpaceX şirketlerinin de yer aldığı söz konusu davada, toplamda 258 milyar dolarlık tazminat isteniyor.

Musk, yıllardır Dogecoin hakkında tweet’ler atıyor, kripto paraya açık destek veriyor. Musk’ın Dogecoin tweet’leri 2019 yılına kadar uzanıyor. Ünlü girişimci, şirketi Tesla’da bazı ürünler için Dogecoin’i bir ödeme yöntemi haline bile getirdi. Bir diğer şirketi SpaceX’in de yakın zamanda Dogecoin ile ödeme yapmayı mümkün kılacağı biliniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.