“Yeni LUNA” düşüyor, “eski LUNA” LUNC’ta ise yüzde 120 yükseliş

LUNA/UST çöküşünün ardından “Yeni LUNA” projesini başlatan Terra ekosisteminin kripto parası, listelenmesinin ardından ilk etapta 20 dolar sınırına dayandı ancak kısa süreli olan bu yükseliş, yerini %70’lik derin bir düşüş hareketine bıraktı. Yeni adı LUNC olan “eski LUNA” ise Binance listelenmesi öncesinde 24 saatte %120’lik bir artış yaşadı. Listelenme sonrasında ise çok sert volatiliteyle birlikte geri çekildi.

Luna coin nedir? Terra Luna coin neden düşüyor? Tarra Luna coin yükselir  mi, düşer mi? Son dakika haberleri: Kripto para piyasasında son durum... -  Yeni Şafak

Çöken LUNA, “LUNA Klasik (LUNC)” oldu, yeni LUNA ise beklentileri karşılamadı. Cumartesi sabah saatlerinde ilk blok üretiminin olduğu “Yeni LUNA” blok zincirinin kripto parası LUNA, 18.8 dolara kadar çıktı ancak daha sonraki büyük satış dalgasıyla %70’ten fazla düşüş yaşadı ve 4.5 dolara kadar indi.

Bitcoin’deki yükselişle birlikte artan değer, bugün haberin yazıldığı dakikalar itibariyle ise 6 dolardan işlem görüyor.

“Nasıl uyumlu olacak, belli değil”

Daha önceki Terra sistemi UST, üzerine dengeliydi ancak Terra 2.0’da bu durum söz konusu değil. Güney Koreli merkeziyetsiz finans uzmanı Kevin Ahn konuyla ilgili gelen eleştirileri haklı bulduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Buradaki ana endişe tüm Terra ekosisteminin aslında tamamen UST üzerine kurulu olmasıydı. Şimdi ise böyle bir durum yok. USTC’nin (eski adı UST) artık öncelik olmadığı bir ekosistem nasıl Terra ile uyumlu olacak bilinmiyor.

Hatırlanacağı üzere Terra ekosisteminin yaratıcısı olan ve son dönemde tepkileri üzerine çeken Do Kwon’un Terra 2.0 teklifi %65’ten fazla oranda topluluktan onay almıştı.

LUNC Binance’te listeleniyor: % 120 ARTIŞ

Eski adı LUNA olan ve artık LUNC olarak anılacak Luna Classic de, büyük çöküşün ardından hayatına devam ediyor! Trader’ların manikülatif bir kazanç kapısı olarak gördükleri LUNC, bugün TSİ 12.30’da Binance borsasında listelenecek. Dünyanın en büyük hacmine sahip borsa konumundaki Binance’teki LUNC hareketlerinin sert volatilite barındırması bekleniyor. Binance’te gelecek listelenmeyle birlikte büyük artış bekleyen yatırımcılar, diğer borsalardan LUNC alarak, muhtemel Binance yükselişinden faydalanmak istiyorlar.

Güncelleme:

LUNC, Binance listelenmesinin ardından çok sert volatil hareketler gösterdi. 0.00029 dolara kadar yükselen LUNC, kısa sürede ise 0.00016’ya düştü. Token’daki sert volatilite devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.