Bitcoin’den 9. hafta üst üste düşüş rekoru

Bitcoin’de Kasım ayında ulaşılan 69 bin dolar seviyesinden bu yana %50’den fazla düşüş gerçekleşirken Terra LUNA krizi ise bu gidişatı daha da derinleştirdi. En büyük kripto para, Pazar gecesi sona eren haftayı da düşüşle kapadı ve kendi tarihinin rekorunu kırdı.

Bitcoin ne kadar? Ethereum kaç lira? Bitcoin kasım zirvesinden bu yana  yüzde 50 düştü... - Son Dakika Haberleri

Bitcoin sert bir ayı sezonu yaşamaya devam ederken, tarihinde ilk kez 9. haftayı da düşüşle kapamış oldu. En büyük kripto para 3 haftadır bu konuda rekor kırıyor. Daha önce Bitcoin’in haftayı üst üste “kırmızı mum ile kapadığı” sayı 6’ydı. BTC, son olarak 48 bin doların üzerinde olduğu Mart ayı sonunda haftayı pozitif şekilde kapatmıştı.

29 bin dolar seviyesi adeta kale gibi

Teknik analistler Bitcoin için 29 bin dolar civarındaki seviyenin çok önemli olduğunu belirtirken, en büyük kripto para bu bölgenin altına da çok fazla inmedi. Terra LUNA çöküşü esnasında kısa süreli olarak 24 bin 200 dolar seviyesi görülmüş olsa da, daha sonra yine 29 bin dolar civarına yükselmeyi başardı. Bu hareketler özellikle altcoin’lerde ciddi erimeler yaşanmasına neden olurken, Pazartesi sabahı itibariyle ise Bitcoin 30 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin için kritik öneme sahip olan 200 günlü hareketli ortalamanın seviyesi ise şu anda yaklaşık 22 bin 300 dolarda görülüyor.

En büyük kripto para son olarak 7 ay önce 10 Kasım günü 69 bin dolar seviyesine ulaşmış ancak burada fazla tutunamayarak daha sonra düşüş periyoduna girmişti. Aralık ayı başında Fed toplantı tutanaklarında, parasal genişlemeyi sona erdirme sözlerinin telaffuz edilmesiyle 50 bin doların da altına inen Bitcoin, Rusya-Ukrayna savaşı etkisiyle de Şubat ayı sonunda 34 bin dolar inmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.