Sandbox’a 400 milyon dolarlık yeni yatırım geliyor

Metaverse platformu Sandbox’un, 400 milyon dolarlık bir yatırım almanın eşiğinde olduğu belirtildi. Yeni yatırımın şirket tarafından kabul edilmesi durumunda Sandbox’un piyasa değeri de 4 milyar dolara ulaşacak. Haberlerin ardından platformun token’ı olan SAND’da da yüzde 10’a yakın bir yüskeliş yaşanıyor.

Son dönemde HSBC’den, Guci’ye, Warner Music’ten müzisysen ve sanatçıklara kadar birçok şirketin ve ünlünün platformunda merkez açtığı ve arazi satın aldığı Sandbox’a 400 milyon dolarlık yeni bir yatırım geliyor.

Kasım ayında kripto para yatırımlarıyla bilinen çokuluslu teknoloji şirketi Softbank’ın da 93 milyon dolar yatırım yaptığı Sandbox’un alacağı yatırım konusunda detay verilmedi. Ancak yatırımın gerçekleşmesi halinde Sandbox’un piyasa değeri de 4 milyar dolar seviyesine ulaşacak.

Yeni yatırımcılar da geliyor

Gelen kısıtlı bilgiler arasında fon sağlayan şirketler arasında daha önce Sandbox’a yatırım yapmış olan firmalar gibi, ilk yatırımını yapacakların da olduğu belirtiliyor.

Oyun geliştiricisi şirket Animoca Brands’in çoğunluğuna sahip olduğu Sandbox’un yatırım konusunda görüşmeleri sürdürdüğü de gelen bilgiler arasında…

Haberin ortaya çıkmasıyla birlikte Sandbox’ın token’ı olan SAND da önemli bir yükseliş kaydetti ve 2.85 dolara kadar çıktı.

2020’nin Kasım ayında 0,0289 dolar olan SAND, o dönemden bu yana yaklaşık %9 binlik bir yükseliş yaşadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.