Binance’e kötü haber: Kayıtsız hizmet cezası verildi

Dünyanın en büyük borsası olarak görülen Binance, Hollanda Merkez Bankası’ndan “kayıtsız hizmet cezası” aldı. Binance ise, gerekli başvurularda bulunmasını sebep göstererek cezaya itiraz etti.

Sonraki airdrop: Binance, Origin Dollar Governance (OGV) desteğini ve token  dağıtımını duyurdu

Geçtiğimiz sene Hollanda’daki türev işlemlerini sonlandıran Binance, şimdi de Hollanda merkez bankası De Nederlandsche Bank’tan (DNB) ceza aldı. Yapılan resmi açıklamada cezanın kayıtsız işlem sebepli verildiği belirtildi.

“Çok fazla müşterisi var”

Hollanda Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada Binance’in Hollanda’da ciddi bir müşteri kitlesine hitap etmesinden ötürü, cezanın 2 milyon euro yerine 3.3 milyon euro olarak uygulandığı kaydedildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“DNB, Binance borsasına 25 Nisan 2022 tarihli, 3 milyon 325 bin euro para cezası vermiştir. Ceza, Binance’in Hollanda’da DNB’ye yasal olarak gerekli kayıtları yaptırmaksızın kripto hizmetleri sunduğu için verilmiştir. Hollanda’da kripto hizmetleri sunmak isteyen şirketler, Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanı’nı Önleme Yasası kapsamında DNB’ye kaydolmak zorundadır. DNB olarak daha önce de, 18 Ağustos 2021’de Binance ile ilgili genel bir uyarı yayınlamıştık. DNB, günlük 13,7 milyar dolar işlem hacmiyle Binance’in dünya çapında en büyük kripto hizmetleri sağlayıcısı olması ve Hollanda’da çok sayıda müşterisi bulunması sebebiyle cezayı artırma kararı almıştır”

Binance borsası ise cezaya, gerekli kayıt başvurularını daha önce yaptığını sebep göstererek itiraz etti.

Bilindiği üzere borsa daha önce Fransa ve Abu Dhabi’den, sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) lisanslarını almıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.