SpaceX’in geciken DOGE-1 görevi için sorular yanıt buldu

Spacex Firmasının Kuruluşu

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, uzun bir süredir beklenen DOGE-1 uzay görevini teknik nedenlerden dolayı, Aralık ayına erteledi.

İlk olarak geçtiğimiz yılın Mayıs ayında duyurulan görevin, 2022’nin ilk çeyreği içerisinde gerçekleşeceği bildirilmişti. Bununla beraber, belirtilen dönem gelip geçmesine rağmen görev gerçekleşmemiş ve herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Özellikle Dogecoin yatırımcıları, ödemesi Dogecoin ile yapılan bu uzay görevinin ne zaman başlayacağını merakla bekliyorlardı.

“Ödemesi tamamen Dogecoin ile yapılan ilk ticari ay taşımacılığı” olarak lanse edilen uzay görevinde yer alan Geometric Energy Corporation (GEC) şirketinin CEO’su Samuel Reid, konuya açıklık getirdi.

Neden gecikiyor, ne zaman gerçekleşecek?

CNBC’nin uzay muhabiri, Michael Sheetz’e konuşan Reid, Amerikan uzay şirketi Intuitive Machines’in IM1 uzay aracının birincil yük olduğunu ve zamanlamanın buna göre yapıldığını, gecikmenin sebebinin de bu olduğunu ifade etti.

Reid ayrıca, DOGE-1 görevi için SpaceX’e ödemenin yapıldığını doğruladı ancak miktarı açıklamadı.

Bitcoin yatırımı da var

Öte yandan SpaceX, Dogecoin ile ödeme alan bir şirket olmasının yanında, bilançosunda Bitcoin de bulunduruyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Musk, Tesla’yla birlikte SpaceX’in de Bitcoin yatırımı olduğunu söylemiş, kendisinin ise kişisel olarak Bitcoin, Ether ve Dogecoin’i olduğunu ifade etmişti.

Dünyaca ünlü iş insanı, geçtiğimiz haftalarda Dogecoin’i desteklemeye devam edeceği sözünü vermişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.