Krizdeki BlockFi, FTX US ile 680 milyon dolarlık anlaşma sağladı

BlockFi Review 2022: Pros, Cons, and More | The Ascent by Motley Fool

Kripto para fiyatlarındaki düşüşlerden dolayı iflas riskiyle karşı karşıya kalan kripto kredi şirketi BlockFi, FTX US borsası ile 680 milyon dolarlık bir anlaşma sağladı. Anlaşma kapsamında FTX US, BlockFi’a 400 milyon dolarlık kredi limiti sağlayacak. Bugün imzalanan ve hissedarların onayına bağlı olan anlaşma, FTX’e şirketi 240 milyon dolara kadar satın alma seçeneği de veriyor.

BlockFi CEO’su Zac Prince, varılan anlaşmanın toplam değerinin 680 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, ABD basınında, FTX’in BlockFi’ı 25 milyon dolar bir bedel karşılığında satın alacağı yazılmıştı. Daha sonra Prince, bu iddianın doğru olmadığını söyledi. BlockFi’a bir yıl önce yaklaşık 5 milyar dolar değer biçiliyordu. Bununla birlikte fiyatlardaki sert düşüşler, Three Arrows Capital, Celsius gibi BlockFi’ı da derinden etkiledi. BlockFi, bu zorlu dönemi atlatmak için birkaç hafta önce, FTX ile 250 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzalamıştı.

Bu arada Prince, FTX US ile yapılan son anlaşmanın platformdaki müşteri varlıklarının korunmasını sağlayacağını vurguladı.

Son olarak en fazla 240 milyon dolar olarak belirlenen satın alım seçeneği, şirketin performansına dayalı olarak farklı fiyatlar üzerinden kullanılabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.