900 dolarda her şeyi satıp Bitcoin almışlardı: “Dip nokta yakın”

“Bitcoin Ailesi” olarak anılan ve 2017’de her şeyi satarak Bitcoin alan Hollandalı aile, bunu her gün sürdürmeye devam ediyor. Baba Didi Taihuttu’ya göre şu anda son alım zamanı.

Bitcoin family' invested their retirement and savings in bitcoin, ethereum,  litecoin

2017 yılında, Hollandalı bir aile; evleri ve çocuklarının oyuncakları dahil, her şeyi satarak Bitcoin almış, manşetlere çıkmıştı. Bitcoin’lerinin büyük kısmını, 2017 yılının başlarında fiyat yaklaşık 900 dolarken alan Taihuttu ailesi, hala Bitcoin’e olan bağlılıklarını koruyor.

Baba Didi Taihuttu, CNBC‘ye verdiği röportajda, günlük olarak Bitcoin almaya devam ettiklerini söyledi. Taihuttu, “Son iki döngüden şu dersi aldım: Tüm dünya adeta çıldırırken ve herkes Bitcoin’in çökeceğini düşünürken yavaş yavaş uzaklaşıyor ve Bitcoin satın alıyorum.” diyor.

Taihuttu, dönem dönem Bitcoin sattığını da belirtiyor. Hatta, tüm Bitcoin pozisyonlarından çıktığı zamanların da olduğunu dile getiriyor. Taihuttu, Kasım ayı sonlarında fiyat 55 bin dolara ulaştığında ailenin toplam Bitcoin varlıklarının yaklaşık yüzde 15’ini sattığını söylüyor ve şöyle diyor:

“55 bin dolar, benim için daha da düşeceğimizin bir teyidiydi.”

Ancak yine de 69 bin dolardan bu yana ailenin 1 milyon dolarlık bir kaybı var. Bu durum, Taihuttu’nun geleceğe dönük iyimser görüşünü değiştirmiyor.

Bitcoin, son aylarda büyük değer kaybına uğradı. Bir numaralı kripto para, 69 bin dolar zirvesinden bu yana yüzde 73 oranında değer kaybetmiş durumda. Peki fiyat ne zaman toparlanabilir?

Taihuttu’ya göre mevcut fiyat döngüsünde Bitcoin, 2025 yılına kadar 140 bin doların üzerine çıkmadan önce 15 ila 20 bin dolar arasında bir yerde taban oluşturacak ve şu anda son alım zamanı.

“Bitcoin Ailesi”, bugüne kadar 40’tan fazla ülkeyi dolaştı. 2019’un Ağustos’unda da Türkiye’ye gelen aile, şu anda Portekiz’de bir plajda Bitcoin barı işletiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.