VanEck’ten SEC’ye yeni spot Bitcoin ETF başvurusu

Küresel bir yatırım şirketi olan ve Kasım ayında bir spot Bitcoin ETF başvurusu SEC tarafından reddedilen VanEck, kuruma yeni Bitcoin spot ETF başvurusunda bulundu. Şirket başvuru metninde SEC’ye üstü kapalı tepki de göstererek, kurumun daha önce kabul ettiği spot emtia ETP’lerinin de genelde regüle olmadığını belirtti.

SEC Will Rather Pass an Ethereum (ETH) Futures ETF Than a Spot Bitcoin  (BTC) One, Here's Why

Grayscale şirketinin GBTC hisselerinin bir ETF’e dönüştürülmesi talebinin reddedilmesinden sadece bir gün sonra SEC’ye yeni bir Bitcoin spot RTF başvurusu yapıldı. Daha önce Kasım ayında aynı başvurusu reddedilen küresel yatırım firması VanEc, dün resmi başvuru yaptı.

VanEck’in SEC’ye yaptığı başvurudaki metninde ise üstü kapalı da olsa bir tepki vardı:

“Spot emtialar ve para piyasaları için daha önce kabul edilen spot ETP’ler de genelde regüle değildir. Komisyon ise, içinde altın, gümüş, bakır, platinum, paladyum gibi emtia ve paraların bulunduğu emtia bazlı fon hisseleri ve bazı paraların onaylanması için gerekli olan regüle piyasaların, vadeli işlem piyasaları olduğunu düşünmektedir”

Bilindiği üzere ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şu ana kadar hiçbir spot Bitcoin borsa yatırım fonunu kabul etmedi. Bitcoin ya da onun fiyatına bağlı olan varlıklardan oluşan spot Bitcoin ETF’lerinin, direkt olarak Bitcoin almak istemeyen kişi ya da kurumlar için çok daha erişilebilir olduğu biliniyor.

VanEck şirketi daha önce de birçok ETF başvurusunda bulunmuştu. Bunların bazıları Bitcoin odaklı olsa da, en büyük kripto paranın fiyatını dolaylı yoldan takip ediyor. Şirket Aralık ayında bazı Bitcoin madencilik şirketlerine yatırım yapan bir ETF başvurusunda da bulunmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.