BlackRock CIO’su Rieder: Bitcoin hala çok sağlam bir varlık

Yatırımcıların Bitcoin ve kripto paralardaki çöküşten dolayı paniğe kapılmamaları gerektiğini söyleyen tecrübeli isimlere Blackrock şirketi finans yöneticisi Rick Rieder da eklendi. Rieder, “Bitcoin ve kripto paraların çok sağlam varlıklar olduklarına inanıyorum. Sadece etraflarında çok fazla para dönüyordu, fazlalık vardı. Bu düşüşler o fazlalığın dağılması…” dedi.

BlackRock CEO'su: Bitcoin Küresel Bir Piyasa Varlığına Dönüşebilir -  BTCHaber

Mayıs ayı başından itibaren Terra LUNA çöküşünün tetiklemesiyle kripto para piyasalarında başlayan büyük düşüş, geleneksel finans piyasalarının Fed’in 75 baz puanlık faiz artışını öngörmesiyle daha da agresifleşmişti.

“Fazla abartı vardı ve çok çabuk yok oldu”

10 trilyon doların üzerinde yönettiği varlık değeriyle dünyanın bu anlamda en büyüğü olan Blackrock şirketinin CIO’su Rick Rieder ise Yahoo Finance’e verdiği röportajda bu düşüşlerde panik yapılmaması gerektiğini söyledi:

“Kripto paralar etrafında oluşmuş çok ciddi bir abartı vardı. O abartı durumu çok çabuk şekilde dağıldı. Bu düşüşlere rağmen ben hala Bitcoin ve kripto paraların sağlam varlıklar olduklarına inanıyorum. Sadece etrafında çok fazla para dönüyordu ve o paralar şu anda çekildi”

“Daha da fazla aşağıya gidebilir”

Bir sonraki fiyat hareketi konusunda da tahminlerde bulunan Rieder, gidişatın bir müddet daha aşağıya olabileceğini ancak bundan 2-3 sene sonraki dönemde fiyatların bu seviyeden çok daha yüksek olacağını belirtti:

“Hissiyatım buradan biraz daha aşağıya gideceğimiz yönünde. Olması gereken yer neresi, bunu söylemek çok zor. Bugünden 2-3 yıl sonraya baktığımızda ise fiyatların daha yüksek olacağını göreceğiz. Ama ondan önce, beklenenden daha da aşağıya gidebiliriz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.