Lido Finance, Terra’nın yeni blok zincirini desteklemeyi reddetti

Merkeziyetsiz finans protokolü Lido Finance, Terra blok zincirinin desteklemeyecek. Protokolün DAO’su, %95’lik oranla bu desteği sağlamayı reddetti.

Terra Luna'nın Korkunç Yörüngesi: Gerçekler, Rakamlar ve Güncellemeler  Coinyorumcap | Coin Yorum Cap

Bu ay başında Terra’nın şu anki zincirinin çökmesinden sonra yeni bir zincir teklifinin ortaya atılmasıyla tartışmalar daha da büyürken, Lido Finance ise DAO’su vasıtasıyla yapılan oylamada yeni zincire destek olmamayı tercih etti.

Açık ara ret kararı

Bugün TSİ 13.20 itibariyle, yeni Terra zincirinin desteği için verilen ret oranı %95 oldu. 54 milyon LDO, yeni zincire “Hayır” derken, 3.1 milyon LDO ise destek lehine oy verdi. Yapılan teklifte, Terra’nın Lido üzerinde Ethereum’dan sonraki en büyük platform olduğu ve çöküşten önce de 10 milyar dolarlık varlık barındırdığı belirtildi.

Airdrop teşviğine rağmen “Hayır” dediler

Bilindiği üzere, yeni zincir için yapılan ana teklif, ilk zincirin çöküşünden etkilenen projelere bir airdrop verilmesini de içeriyordu. Ancak bundan da önemlisi, yeni zincire destek olacak projeler airdrop’lardan en çok faydalanacak olanlardı. Muhtemelen Lido Finance, Terra zincirinin yeniden oluşumunu destekleme yönünde bir karar alsaydı, bu airdrop’lara hak kazananlardan olacaktı. Bu önemli teşviğe rağmen Lido topluluğu Terra 2.0 olarak da adlandırılan teklife destek çıkmayı reddetti.

Lido Finance’in teklifinde verilen bilgiye göre protokol, yeni zinciri desteklemesi durumunda aylık 19 bin 250 dolarlık gelir elde edecekti ancak token sahiplerini bu rakam ikna etmemiş gözüküyor.

Lido Finance’in oylanan teklifine yapılan yorumlarda ise, yeni zinciri desteklemenin riskli olabileceği ve bu zincirin, ilk zincir kadar ilgi toplama olasılığının da düşük olduğu belirtildi. Bir token sahibi, “Zincir kendini desteklerse bizim de yeniden oylama yapma şansımız olur” dedi.

Mayıs başında Lido Finance’te kilitli olan varlık değeri 19 milyar doların üzerindeyken şu anda bu rakam 8.6 milyar dolar civarında…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.