Kim Dotcom: Dolar dibe vuracak, altın ve kripto para alın!

Dünyanın en büyük veri indirme sitelerinden biri olan Megaupload’ın yaratıcılarından Kim Dotcom, Twitter’da kendisini takip eden 9734 bin takipçisine seslendi: “Dolar değersizleşecek. Altın ve kripto para alın.”

Dünyanın en büyük veri indirme sitelerinden biri olan Megaupload’ın yaratıcılarından Kim Dotcom, Twitter’da kendisini takip eden 734 bin takipçisine seslendi: “Dolar değersizleşecek. Altın ve kripto para alın.”

Kim Dotcom‘un bu tavsiyesi, yaklaşmakta olan bir ekonomik krize karşı koruma stratejisi olarak yorumlandı. Attığı mesajda yer alan kritik bir ifade de takipçilerini korkutmaya yetti. Tweet mesajıının sonunda, “Yüzde 100 büyük bir çöküş geliyor.” ifadelerine yer verdi.

Kim Dotcom

@KimDotcom

Trust me. Buy crypto and gold. Your USD will become worthless. With US economic collapse all old money currencies will crash.

Times will get tough. But you’ll be fine if you hedge some of your assets in preparation for the crash.

The big crash is coming 100%.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Dotcom, önceki mesajlarında da konuyla ilgili analizler de bulunmuş ve Rusya Maliye Bakanı’nın ABD (Amerika) dolarının ödemeler için riskli bir araç olduğunu söylediğini hatırlatmıştı. Bunun da Rusya’nın Amerika’nın mal varlıklarına yaptığı yatırımı azalttığı anlamına geldiğini belirtmişti.

Dotcom’a göre, “Amerika’nın borcu yönetilemez hale geldi” ve dolar çökmeye başladı. Ünlü girişimci, Amerika’da aile başına ortalama borcun şu anda 845 bin dolar olduğunu sözlerine ekledi ve şunu yazdı:

“Amerika’da ortalama vergi mükellefi olarak kişi başına düşen rakam 938 bin dolardır. Amerika’nın büyüyen borcunu, yeni borç ve daha fazla dolar ile çözülebileceğini düşünen herkes aptladır. Amerika yükümlülüğünü yerine getiremeyecek.”

Türkiye ve Venezuela örneği

Kripto paranın ekonomik belirsizliğin hakim olduğu zamanlarda geliştiği bilinmekte. CryptoGlobe’un bu çerçevedeki araştırmasında Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar, Türk Lirası’nın düşen değerine karşı insanların kripto paraya yöneldiği görülüyor.

Aynı şekilde enflasyonun rekor seviyelere ulaştığını gören Venezuela’da yaşanan mali krizde, ülkede yaşayan bireylere yardım etmek için çeşitli kripto paralı topluluklarının devreye girdi.

Kim Dotcom’un bu mesajlarının, son zamanlarda Bitcoin‘in geri çekilen ancak yeniden rakamlarında iyileşme gözüken zamana denk gelmesi okuyucularında aklında soru işareti olmasına neden oldu.

Kripto paraların amiral gemisi olan Bitcoin son dönemde yüzde 3.5 artışla 6 bin 433 dolara yükseldi. Bu durumu Bitcoin, düşüş göstereceğini söyleyen analistlere meydan okudu.

Dotcom’un, ayrıca kendisine ait bir kripto para birimi için de girişimlere başladığı da gelen bilgiler arasında.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.