Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi’den “taraftar token” açıklaması
Türkiye’de şu anda “büyükler” arasında taraftar token’ı bulunmayan tek kulüp olan Beşiktaş’ta başkan Ahmet Nur Çebi, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çebi kendilerine gelen tekliflerin yeterli şekilde güven vermediğini belirtti ve “20-30 milyon dolar verdiler. Başkası olsa balıklama atlardı ama ben kabul etmedim. Asıl soru paraya ihtiyacımız varken ben bunu neden kabul etmedim? İnsanlar bunu düşünsün. Biz bu işi yapacağız ve herkesten iyi yapacağız ancak zamanı gelince…” dedi.
Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi, yeni dönemdeki seçimde bir kez daha başkanlık için adaylığını koyduğunu açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Çebi’ye birçok kez taraftar token sorusunun sorulması da dikkat çekti.
Konu hakkında uzun ve detaylı bir açıklama yapan Çebi, kendilerine 20-30 milyon dolarlık da tekliflerin geldiğini ancak burada son noktayı koyacak kişinin sadece kendisi olmasına rağmen bunu yapmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:
“Son noktayı koyacak kişi bendim ve bilerek koymadım”
Token ya da coin… Adına ne derseniz deyin. Diğer kulüpler de buradan para kazanmadı. Acele etmeye gerek yok. Ben bu işleri arkadaşlarıma havale ettim. Çalışmalar benim önüme de geldi. Son noktayı koyacak kişi bendim ve bilerek koymadım.
“Büyük hukuki sorunlar çıkacağını düşündüm”
Teklifi size getiren firma, bazı şeyleri garanti edemiyorsa, teminat mektubu veremiyorsa onlar da bekler. Bugüne kadar Beşiktaş’a çok fazla fayda sağlayacaklarını görmediğim için, hukuken büyük sorunlar çıkacağını ve Beşiktaş taraftarının token alması durumunda mağdur olabileceğini düşündüğüm için bu anlaşmaları imzalamadım. Beşiktaş taraftarına zarar verecek hiçbir şeyi yapmam.
“En uygun şekilde yapacağız”
Eğer bu çok önemli bir sektörse trenin de hala kaçmadığını düşünüyorum. Başkalarının 1 liraya yaptığı proje için bize şu an 10 lira veriliyor. Aslında beklemekle de çok iyi yapmış gibi gözüküyoruz. Beşiktaş bu işten zarar etmemiştir. Taraftar token işini en uygun şekilde, en uygun borsayla yapacağız. Belki de bununla ilgili yasa da çıkacak.
“Paraya ihtiyacımız olmasına rağmen ben bunu neden yapmadım?”
Çok büyük sıkıntılarımız olmasına rağmen, paraya ihtiyacımız olmasına rağmen ben bunu neden yapmadım? Önce Beşiktaş taraftarını düşünüyorum. Tedbirli olmak zorundayım. Eleştirenler bakalım kaç paralık token alacaklar? Gelsinler benimle birlikte alsınlar. Ben doğruyu yaptım. Camia zamanı geldiğinde en doğrusunu yapacağımdan emin olsun.
“Göreceksiniz ki, biz bu işi herkesten iyi yapacağız”
Bana her gün bir proje öneriliyor. Burası birilerinin zıplama yeri değil. Gençler geliyorlar, ‘Biz kulübün borcunu 6 ayda kapatırız’ diyorlar. Projeye bakıyorum evet, iyi niyetli ama ben risk alamam. Beşiktaş taraftarını üzemem. Bana getirilen teklifler beni tatmin etmezse ben bunu yapmam. Her teklifi kabul edemem.
50 bin sermayeli şirketin ben nesine güveneceğim? Kağıtta yazan şeye ben nasıl güvenebilirim? Göreceksiniz ki, biz bu işi herkesten iyi yapacağız. Bu kulübe para gelecek. Ama zararı da minimize edeceğiz. Arabasını, evini satıp cebinde 1 TL’si olmayan Beşiktaş taraftarı istemiyorum.
“20-30 milyon doları da kabul etmedim”
Bize gelen bir firma var. X firması 300 bin dolarla gelmişti. 60 milyon dolarlık bir teklif olmadı. Taahhüt edilenler 20-30 milyon doları geçmedi. Ve biz o dönem parasızdık. Bir başkası olsa üzerine balıklama atlardı. Konuşmakla, orada burada yazmakla olmaz bu işler.