Starbucks, Web3 girişimi için tarihi belirledi

Starbucks işçisi anlatıyor: Gece 11'de işten çıkıp sabah 5'te tekrar yola  koyuluyorum - Diken

Kahve devi Starbucks, önümüzdeki ay düzenlenecek Yatırımcı Günü etkinliğinde kahve temalı NFT’leri de içeren Web3 girişimini açıklayacak.

Haberi, Starbucks’ın ikinci çeyrek mali sonuçlarının ele alındığı konferans görüşmesinde yer alan geçici CEO Howard Schultz verdi. Schultz, tamamen kahve ve müşteri sadakati odaklı olacak çok heyecan verici yeni bir dijital girişim üzerinde çalıştıklarını belirterek NFT’lerin şirketin sadakat programı Starbucks Rewards ile entegre edileceğini söyledi. Konu hakkında her şeyin önümüzdeki ay netleşmesi bekleniyor. Yatırımcı Günü’nün 13 Eylül 2022’de yapılması planlanıyor.

Web3 çalışmaları, Mayıs’ta ortaya çıktı

ABD merkezli şirketin Web3 ve NFT’ler konusunda çalışma yaptığı biliniyordu. Mayıs ayında şirket, bir dizi NFT koleksiyonu oluşturacağını bildirmiş ve ayrıca “Starbucks Dijital Topluluğu Web3 Platformu” adında bir uygulamayı da duyurmuştu. Daha fazla detay ise verilmemişti.

Beklentileri geride bıraktı

Son olarak Starbucks, bilançoda analistlerin beklentilerini geride bıraktı. 8.11 milyar dolar gelir açıklayacağı tahmin edilen şirket, 8.15 milyar dolarlık gelir bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.