NFTs.com domain adı 15 milyon dolara satıldı

Özellikle 2020 yılında başlayan NFT furyası 2021’de adeta bir çılgınlığa dönüşürken, kripto paralardaki ayı sezonuna rağmen dönem dönem çok ciddi meblağlarda satışların olduğu görülüyor. Son olarak ise NFTS.com domain adı, tarihin ikinci en büyük alan adı satışına imza attı ve tam 15 milyon dolara yeni sahibine geçti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi - NFT'nin Türkçe  Karşılığı Belli Oldu

Son dönemde Ethereum Name Sevice domain isimlerine olan ilgi ciddi şekilde artarken, özellikle büyük şirketlerin eth ile biten domain adları için zaman zaman milyon dolarların ödendiği görülüyor. Son olarak ise ENS olmasa da, klasik tarzda bir internet sitesinin alan adı için rekor fiyat ödendi.

Tarihin ikinci büyük resmi satışı oldu

Domainer.com ve GoDaddy’nin aracılık ettiği satışta NFTS.com alan adı tam 15 milyon dolara satıldı. Sitenin yeni sahibi açıklanmazken, escrow.com ise para sirkülasyonunu sağlayan hizmeti verdi ve satışı resmi basın açıklamasıyla da duyurdu.

Şu anda siteye girildiğinde hiçbir hizmet ya da NFT satışı olduğu görülmüyor ancak “DigitalArtists.com Marketplace tarafından desteklenmektedir” ibaresi de dikkat çekiyor. Bu yazı NFT pazaryerinin, web sitesini satın almış olabileceği intibasını uyandırıyor ancak konuyla ilgili hala bir açıklama yok. DigitalArtists.com ismi de geçen sene 300 bin dolara satın alınmıştı.

Site Mart 2021’den itibaren domain hizmet sağlayıcısı şirket Whois’e, bu tarihten önce ise ismi açıklanmayan Monaco’lu bir kişiye aitti.

NFTS.com 15 milyon dolara satılırken, geçen sene NFT.com’un ise 2 milyon dolara satılmış olması dikkat çekiyor. Göreceli de olsa, NFT.com çok daha orijinal bir isim gibi dursa da, NFTs.com 7 kat daha fazla bir fiyatla satıldı. NFT.com, şu anda sadece kendi NFT’lerini satan bir şirket tarafından yönetiliyor.

Blok zinciri şirketleri rekoru elinde bulunduruyor

15 milyon dolarlık dev satış, bir başka önemli detayı da gözler önüne serdi. Şu ana kafdar yapılan tüm alan adı satışlarında ilk iki büyük satış blok zinciriyle ilgiliydi. Hatırlanacağı üzere, EOS’un geliştirici şirketi Block.one, EOS tabanlı sosyal medya uygulaması Voice’un alan adı olan Voice.com için 30 milyon dolar ödemişti. Satış 2019’da yapılmıştı.

Son yapılan 15 milyon dolarlık NFTs.com satışıyla ikinci sıraya da yine bir blok zinciri kaynaklı satış yerleşmiş oldu

Anonim Alıcı, 15 Milyon Dolarlık NFTs.com Satın Alma ile Kriptoyu Sallıyor  | Kolay Coin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.