Ikigai kurucusu Kling: Ethereum, tansiyon düşerse ralli başlatabilir

Kripto paralarda son haftalarda oluşan yükseliş hareketleri, düşüş döneminin bitip bitmediği konusunda birçok yorumun yapılmasını sağlarken, Ikigai kripto para varlık yönetim şirketinin kurucusu olan Travis Kling, jeopolitik tansiyonların düşmesi durumunda özellikle Ethereum’da ciddi bir ralli gelebileceğini belirtti.

Ethereum is back and nipping at bitcoin's heels - CNN

Ikigai Varlık yönetim şirketinin kurucularından olan Travis Kling, katıldığı bir podcast’te, kripto paraların ve dünyadaki genel görünümün daha iyiye gitmesi için özellikle Rusya-Ukrayna savaşında bir anlaşma sağlanması gerektiğini savundu.

“Emtialar aşağı, kripto yukarı…”

Güvenilir ve uzun vadeli bir anlaşma sağlanması durumunda emtiaların daha da aşağı derecede fiyatlanacağını düşündüğünü belirten Kling, kripto para fiyatlarının ise yukarı çıkacağını söyledi:

“Eğer güvenilir bir anlaşma sağlanırsa emtia fiyatlarını aşağıya çekeceğini düşünüyorum. Zaten ciddi şekilde üst seviyelerden geldiler buralara… Sonuç olarak, emtialar aşağı, para kısıtlama politikası beklentisi aşağıya, hisse senetleri ve kripto ise yukarıya gidecektir”

“Ethereum ciddi şekilde yukarı gidebilir”

Kling ayrıca jeopolitik tansiyonun düşmesi durumunda Ethereum’un da önemli derecede pozitif etkileneceğini belirtti:

“Bu tam da kripto paralar için iyi olur. Özellikle de Ethereum için… Ciddi şekilde yukarı bir hareket gelebilir. Böyle olacağını söylemiyorum ama bence olması gereken de bu…”

“Bitcoin bir hedge olmaktan çok daha fazlası…”

Bitcoin konusunda da yorum yapan Kling, en büyük kripto paranın enflasyona karşı bir koruma olmasından çok daha fazla şey ifade ettiğini söyledi:

“Beni hiçbir zaman Bitcoin’in sadece enflasyona karşı bir koruma olduğunu söylerken göremezsiniz. Çünkü çok daha fazlası… Merkez bankalarının sorumsuzluğuna karşı da bir koruma. Ayrıca merkeziyetsiz, değiştirilemez ve küresel bir varlık. Bu konuya en az 5 bin kez değindim.”

“Daralma geçici olacak”

Fed’in parasal genişleme ve daralma politikalarına karşı Bitcoin’in nasıl tepki verdiği konusuna da değinen Ikigai kurucusu şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin parasal genişlemeyi seviyor, daralmadan ise nefret ediyor. Şu anda bir daralma döngüsü içerisindeyiz. Ancak ben bunun geçici olacağını düşünüyorum. Bunu size piyasa söylüyor. Kısa süre içerisinde sona ereceğini düşünüyorum. Bu dipten döneceğimiz konusundaki fikrime beni geri döndürüyor”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.