New York Başsavcısından kripto para yatırımcılarına çağrı

New York Başsavcısı, Kripto Para Yatırımcılarını Uyardı • Coinkolik

New York Başsavcısı Letitia James, kripto para çöküşünden etkilenen ve dolandırılan yatırımcıları, ofisiyle iletişime geçmeye çağırdı.

Başsavcılığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, birçok yüksek profilli kripto para şirketinin para çekme işlemlerine engel koyduğu, toplu işten çıkarmalar yaptığı veya iflas başvurusunda bulunduğu kaydedildi. Başsavcılık, bu esnada yatırımcıların da finansal yıkıma uğradıklarını vurguladı.

Devam eden soruşturma çalışmasının bir parçası olarak hesapları kapatılmış, yatırımlarına erişemeyen veya dolandırılmış New York’luların şikayetlerini dinlemek istediğini bildiren başsavcılık, yatırımcıların son birkaç ayda kripto para piyasalarında yüz milyarlarca dolar kaybettiğini ifade etti. Açıklamada, Terra’da yaşananların yanı sıra Anchor, Celsius, Voyager ve Stablegains’den örnekler verildi.

Başsavcı James, “Kripto para piyasasındaki son türbülans ve yaşanan önemli kayıplar endişe verici. Yatırımcılara kripto paralarda büyük bir getiri vadediliyor fakat bunun yerine zor kazandıkları paralarını kaybettiler. Kripto platformları tarafından dolandırıldığına inanan New York’luları ofisimle iletişime geçmeye çağırıyorum. Ayrıca kripto şirketlerinde kötü davranışlara tanık olan çalışanların da ihbarda bulunmalarını teşvik ediyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.