Vitalik Buterin’den metaverse çıkışı: Meta’nın projeleri tutmayacak

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin, metaverse konusunda kurumsal şirketlerin yatırımlarının tutmayacağını belirten yorumlarda bulundu. Özellikle Meta şirketinin şu anki projelerinin hiçbirinin ileride bir değeri olmayacağını söyleyen Buterin, “Her şey için çok erken. Şu an kimse metaverse’ün ne ifade ettiğini bile bilmiyor” dedi.

Vitalik Buterin, TIME'a konuştu: Onlar parayı seçtiler ve gittiler

Vitalik Buterin’den çok tartışılacak metaverse yorumları geldi. Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan Ethereum kurucusu, metaverse diye bir kavramın olduğunu ve hatta ileriki dönemde gelişeceğini ancak bunun ne yönde evrileceğinin de şu anda tahmin edilemeyeceğini belirtti.

“Meta’nın yatırımları boşa gidecek”

Kimsenin şu anda metaverse’ün ne anlam ifade ettiğini bile bilmediğini belirten Buterin şunları söyledi:

“Metaverse gerçekleşecek. Ancak ben bunun, şu anki kurumsal firmaların yaratmak istediği metaverse olacağını düşünmüyorum. Yaptığım eleştiri, ‘Metaverse’ün wikipedia’sı, Metaverse’ün Britannica ansiklopedisini geride bırakacak’tan çok daha derin. Şu an kimse metaverse’ün ne olduğunu bile bilmiyor. İnsanların ne istediğini tahmin edebilmek için çok erken dönemdeyiz. Dolayısıyla Facebook’un şu anda yarattığı her şey boşa gidecek”

Bilindiği üzere yeni adı Meta olan Facebook, metaverse için çok ciddi yatırımlar yapıyor ve sanal gerçeklik gözlüklerinden birçok platforma kadar önemli yatırımlar yapıyor. Meta kurucusu Zuckerberg, metaverse için uzun vadeli yatırımları olduğunu ve 2030’a kadar da çok büyük kâr oranları hedeflemediklerini dile getirmişti. Metaverse şu anda kitlelerin daha çok sanal arazi alımı, play-to-earn projeleri ve web3 platformlarıyla adını andığı bir alan konumunda…

Michael Saylor’a da “palyaço” dedi

Öte yandan Bitcoin maksimalisti Michael Saylor’ın katıldığı çevrimiçi bir yayında Ethereum’un menkul kıymet yasalarını ihlal eden bir varlık olduğunu söylemesi de Buterin’in tepkisini çekti. Konuyla ilgili tweet atan bir hesaba cevap veren Buterin, isim vermeden Saylor’ı kastederek, “Neden maksimalistler sürekli olarak, tamamen palyaçoya dönüşen kahramanlar seçiyor?” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.