AAVE’nin sabit coin’i GHO’ya yüzde 99.9 ile onay verildi

En büyük merkeziyetsiz finans protokollerinden biri olan Aave’nin yönetişim kurumu olan Aave DAO, GHO adındaki sabit coin’i %99.9’luk ezici bir üstünlükle kabul etti. Yönetiminden DAO’nun sorumlu olacağı GHO sabit coin’i, alınan krediden daha fazla teminat yatırılmasıyla elde edilebilecek.

AAVE'nin sabit coin'i GHO'ya yüzde 99.9 ile onay verildi

DeFi platformu AAVE’nin topluluğu 28 – 31 Temmuz arasında gerçekleşen oylama sonucunda GHO sabit coin’ini kabul etti. Toplamda 501 bin AAVE token’ına sahip olan DAO üyeleri teklifi %99.99’luk oranla kabul ettiler.

Oylamadan çıkan olumlu sonucun ardından bir sonraki adım ise Aave Geliştirme Protokolü (AIP) vasıtasıyla GHO sabit coin’inin oluşturulması olacak. GHO’nun yönetiminden de DAO sorumlu olacak. GHO sabit coin’i çıkarmak isteyen protokol kullanıcıları, AAVE’nin teminat olarak kabul ettiği token’ları kullanarak bunu yapabilecek.

MakerDAO’nun DAI’sine benzeyecek

Kullanıcıların sağladığı token’lar bir teminat görevi görmelerinin yanı sıra aynı zamanda, AAVE’de gelir elde edilmesine de izin verecek. AAVE, protokolde GHO borcu alan kullanıcılardan faiz talep edecek. Burada fazladan teminatlı bir sabit coin görevi görecek olan GHO’nun, bir başka DeFi platformu Maker’ın DAI’sine benzeyeceği de söylenebilir. Yani sisteme verilen token’ın değeri, çıkarılan GHO token’larından fazla olacak. Konuyla ilgili daha önce konuşan AAVE kurucusu Stani Kulechov, bu sistemin organik bir GHO benimsenmesi yaratacağını söylemişti.

Bir sabit coin yaratarak MakerDAO’nun bu anlamda yanına yerleşen AAVE’ye kısa süre içerisinde Curve Finance’in de ekleneceği ve Curve’ün de bir sabit coin çıkarma hazırlığı içinde olduğu belirtiliyor.

MakerDAO şu anda kilitli varlık açısından en büyük protokol (8.5 milyar dolar) olarak ön plâna çıkıyor. AAVE, 6.5 milyar dolar ile 3. sırada bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.