SEC’nin kripto paralara şüpheyle yaklaşan üyesi görevden ayrıldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Gözünü DeFi'ye Dikti: İncelemeler  Derinleşiyor › CoinTürk

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) beş üyesinden biri olan Allison Herren Lee, görevinden ayrıldı.

Kurumda üç yıldan uzun bir süredir görev alan Lee, İtalya’da misafir profesörlük yapacağını belirterek Mart ayında SEC’den ayrılmayı planladığını açıklamıştı. Lee’nin yerini ise Jaime Lizárraga alacak.

Lee, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı bir açıklamada, kripto paraların mevcut yasa ve düzenlemelere büyük ölçüde karşı koyduğunu söyleyerek bu konuda şüpheci bir tutum sergilemişti.

Başkan Gensler ile birlikte beş üyesi bulunan SEC’de diğer üyeler ise Hester M. Peirce, Caroline Crenshaw ve Mark Uyeda. Kurumun üyeleri, Senato’nun izni ve tavsiyesi ile ABD Başkanı tarafından atanıyor. Görev süreleri beş yıl olan üyeler, bu sürenin ardından değiştirilmedikleri takdirde yaklaşık 18 ay görevlerine devam edebiliyorlar. Ayrıca aynı siyasi partiden 3’ün üzerinde üye bulunamıyor.

Kripto para piyasasıyla yakından ilişkili bir kurum olan SEC, bugüne kadar birçok kripto para şirketine yüz milyonlarca dolarlık ceza kesti, bazılarına dava açtı. Bunlardan en bilineni ise Aralık 2020’de Ripple’a karşı açılan ve halen devam eden milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı davası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.