BitMEX’ten Bitcoin ayı sezonu yorumu: Şubat’tan itibaren bitebilir

Kripto türev borsası BitMEX, içinde bulunduğumuz ayı piyasasının ne zaman sona erebileceğiyle ilgili bir öngörüde bulundu. Borsanın son blog gönderisinde MVRV oranına göre tahminlerde bulunulurken, ayı piyasasının erken dönemlerinde olunduğu ve fiyat yükselişlerinin 2023’ün başından itibaren gelebileceği tahmininde bulunuldu.

Portekiz'de ilk kez Bitcoin ile gayrimenkul satışı yapıldı - Kripto Para |  DonanımHaber

Kripto para piyasasıyla ilgili öngörülerde bulunan BitMEX borsası, Bitcoin’in MVRV oranının (bir varlığın piyasa değerinin realize edilmiş değere bölünmesiyle ortaya çıkan rakam), geçtiğimiz ayı piyasalarıyla kıyaslandığında şu anda ayı döngüsünün erken döneminde olduğumuzu gösterdiğini belirtti.

“Ortalama 244 günden henüz 30 gün geçti”

Şu an içinde bulunduğumuz ayı piyasası ile geçiş ayı döngülerinin kıyaslandığı yazıda, MVRV oranıyla yapılan hesaplamaya göre, Bitcoin’in gerçek fiyatının, realize edilmiş fiyatın 30 gündür altında bulunduğu ve bu rakamın geçmişte ortalama 244 güne tekabül ettiği yazıldı:

“Son 3 büyük ayı piyasasına baktığımızda ve bunları MVRV oranına göz atarak değerlendirdiğimizde, fiyatın ortalama 244 gün süresince realize edilmiş fiyatın altında kaldığını görüyoruz. Bu istatistik, üçüncü ayı piyasası dönemi içinde olan 2020 Mart dönemini dışarıda tutmaktadır. Şu anda ise realize edilmiş fiyatın altında kaldığımız süre 30 gündür”

“Şubat’tan sonra başlayabilir”

Sonuç olarak BitMEX borsasının tahminine göre, Bitcoin fiyatında yükselişler 2023 yılının başından itibaren gelmeye başlayabilir:

“Önceki kapitülasyon dönemlerinin 244 günlük ortalamasına bakıldığında Bitcoin’in fiyat toparlanmasının Şubat 2023 itibariyle başlayacağı söylenebilir”

“Diğer ayı sezonlarından farklı değil”

Öte yandan borsa, değerlendirme yazısında bu ayı sezonunun geçmiştekilerden çok da farklı olmadığını kaydetti:

“Bitcoin piyasasındaki son durumla ilgili makroekonomik ortamın etkileri çok fazla konuşuluyor olsa da, ironik olarak şimdiki ayı sezonunun, geçmiştekilerden çok da farklı olmadığı görülmektedir”

Bitcoin şu günlerde, Kasım ayındaki 69 bin dolarlık ATH’sinden yaklaşık %70 aşağıda bulunurken, önceki ayı sezonlarında bu yüzde maksimum şekilde %93, %84.8 ve %83.4 seviyelerine ulaşmıştı.

Borsa, rakamlar konusunda, “Bu ayı sezonundaki düşüşler, geçmiştekileri gölgede bırakmış gibi gözükse de, göreceli olarak Bitcoin için olağandışı bir durum görülmemektedir” yorumunu yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.