7 ay önce aldığı nadir NFT’yi 7 milyon dolar zararla sattı

Sotheby's to Auction 104 CryptoPunks for Estimated $20M-$30M

Bir NFT koleksiyoncusu, bundan yaklaşık 7 ay önce, Aralık ayında satın aldığı CryptoPunks koleksiyonundan nadir bir NFT’yi 7 milyon dolar zararla sattı.

CryptoPunk #4156 adlı NFT, 10 bin NFT’lik koleksiyonda bulunan 24 maymundan biriydi. 9 Aralık 2021’de 2 bin 500 ETH’ye satın alınmıştı. O dönemki fiyatlarla NFT’ye dolar cinsinden 10 milyon 260 bin dolar ödeme yapılmıştı.

Aradan geçen süre zarfında kripto para piyasasındaki düşüşler, NFT’leri de etkiledi. Pek çok önemli ve bilinen koleksiyonun fiyatları büyük değer kayıplarına uğradı. CryptoPunks da onlar arasındaydı. NFT dün gerçekleştirilen işlemde, 2 bin 691 ETH’ye, yani bugünkü fiyatlarla 3.31 milyon dolara bir başkasına devredildi. NFT’nin eski sahibi, böylece 7 milyon dolarlık bir zarara uğradı.

Punk’ın yeni sahibi

NFT odaklı girişim fonu 1Confirmation, nadir Punk’ın yeni sahibi olduğunu açıkladı. Şirket, bir süre önce NFT’lere yatırım yapmak üzere 100 milyon dolarlık bir fon oluşturmuştu.

Daha az vergi ödemek için mi?

Satıcının NFT’sini 7 milyon dolarlık zararla satması şaşkınlıkla karşılanırken bunun sermaye kazancı vergisi yükümlülüklerini azaltmak için yapılmış bir hamle olabileceği düşünülüyor. ABD’de “Tax Loss Harvesting” olarak adlandırılan bu yöntem, diğer varlıkların karla satılmasından elde edilen kazançları dengelemek ve daha az vergi ödemek için bazı yatırımların zarara satılmasını ifade ediyor.

Son olarak Bored Ape ve Punk sahibi olan bir NFT koleksiyoncusuna göre, 3.3 milyon dolara satılan NFT’nin esas değeri 25 milyon dolar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.