Meksika’da Bitcoin’in resmi para olması için yasa tasarısı sunuldu

Meksikalı senatör Indira Kempis, kabul edilmesi durumunda, ülkede Bitcoin’i resmi para yapacak olan yasa tasarısını sundu.

Kempis, Şubat ayında, Meksika’nın da El Salvador gibi Bitcoin’i resmi para olarak kabul etmesi gerektiğini söylemiş, konuyla ilgili bir yasa tasarısını meclise getirmeyi hedeflediğini belirtmişti. Kempis, El Salvador’un Bitcoin için önemli bir merkez olacağını, Meksika da dahil olmak üzere, eşitsizliğin yaşandığı birçok ülkede Bitcoin’in problemleri çözebileceğine inandığını ifade etmişti. Senatör, “El Salvador’un yaptığı gibi bu kararı bir an önce almazsak, daha sonra harekete geçmek çok daha zor olabilir.” şeklinde konuşmuştu.

Meksikalıların yaklaşık yarısının ülkenin bankacılık sistemine erişimi olmadığını açıklayan Kempis, “Yaygınlaşan teknoloji kullanımının finansal katılımı artırması için Bitcoin’i benimseyecek adımlar atılmalı.” diyor. Kempis’e göre, Meksika nüfusunun yüzde 56’sının mevduat hesabı bulunmuyor.

Öte yandan ülkede, merkez bankası ve maliye bakanlığı yetkilileri ise ülkenin finans sistemi içerisinde kripto para kullanımına sıcak bakmıyor. Maliye Bakanı Arturo Herrera, bu politikanın yakın gelecekte değişmesinin muhtemel olmadığını söylemişti.

Geçtiğimiz aylarda, Meksika’nın senato binasına Bitcoin ATM’si kurulmuştu. Ayrıca, en zengin Meksikalılardan biri olan Ricardo Salinas Pliego da Bitcoin’e en büyük desteği veren isimlerden. Pliego’nun kurucusu olduğu Banco Azteca, Bitcoin’i kabul etmek için çalışmalara başlamışken ülkenin merkez bankası yaptığı açıklama ile Bitcoin’in finans sisteminde kullanılmasının yasak olduğunu bildirmişti. Bu açıklama sonrası, Banco Azteca’nın Bitcoin planı da bir süreliğine rafa kalktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.