‘The Big Short’ yatırımcısı Michael Burry: Düşüşlerde yarı yol bitti gibi…

Ünlü “The Big Short” filminde hikayesi anlatılan ve 2008 krizinde elde ettiği servetle bilinen Michael Burry, piyasalarda yaşanan düşüşlerde yarı yolun geçildiğine inandığını söyledi.

SPY: Is Michael Burry Right Again About a Market Crash? - Meme Stock Maven

Gerçek mesleği nöroloji uzmanlığı olmasına rağmen 90’lı yılların ortasında yatırıma odaklanan ve önceleri ciddiye alınmamasına rağmen emlak konusundaki tahminleriyle milyar dolarlık servet yakalayan Michael Burry, piyasalarda yaşanan düşüşlerde yarı yola gelinmiş olabileceğini belirtti.

Twitter hesabından tek tweet’lik bir yorumda bulunan Burry şunları söyledi:

“Enflasyon ayarlaması 2022’nin ilk yarısında S&P 500’ün %25-26, Nasdaq’ın %34-35, Bitcoin’in %64-65 düşmesine neden oldu. Fiyat konusunda birçok baskılama vardı. Bundan sonra olacak ise yukarı yönlü baskılama… Şu ana kadar yarı yol geçilmiş olabilir”

Hatırlanacağı üzere Burry, kısa süre önce de Fed’in faiz oranları ve parasal sıkılaşma konusundaki politikasını değiştirebileceği yorumunu yapmıştı.

Bilindiği gibi Burry, 2000’li yılların başında emlak sektörünün çok büyüyeceğini belirtmiş ancak uzmanlar böyle bir durumun mümkün olmadığı şeklinde konuşmuşlardı. O dönemde faizlerin düşük olmasının yanında resesyon da yaşayan ABD’de, emlak sektörünün gelişmesine “imkansız” gözüyle bakılıyordu. Ancak bir süre sonra Burry’nin dediği olmuş ve emlak sektöründe çok ciddi bir şişme gerçekleşmişti. Burry daha sonra ise 2008’de bu balonunun patlayacağını da tahmin ederek milyar dolarlık servete kavuşmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.