El Salvador’dan yeni Bitcoin alımı: 19 bin dolardan aldılar

Dünyada Bitcoin’i legal para yapan ilk ülke olan El Salvador, bu konuda zarar ettiği eleştirilerinin yapıldığı bir dönemde yeni Bitcoin alımları yaptı. Devlet başkanı Bukele, alımların ekran görüntülerini de paylaştı.

Bitcoin'de son durum - Paraanaliz

Latin Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin yatırımlarına 80 adet BTC daha ekledi. Başkan Bukele, yeni yapılan alımları ekran görüntüleriyle de dünyaya açıklarken, Bitcoin’lerin 19 bin dolar fiyatla alındığı görüldü.

“Ucuza sattığınız için teşekkürler”

Bukele aktif olarak kullandığı Twitter hesabından alımları duyururken, “Bugün El Salvador, her biri 19 bin dolardan olmak üzere 80 adet BTC aldı. Bitcoin gelecektir. Ucuza sattığınız için teşekkürler” dedi.

“Zarar ediyoruz” eleştirileriyle karşı karşıya…

Son alımlarla birlikte ülkenin elinde bulunan Bitcoin sayısı da 2381 oldu. Son olarak Mayıs ayında alım yapan Latin Amerika ülkesi, 30 bin dolarlık fiyat ortalamasıyla 500 BTC almıştı. Başkan Bukele ve hükumeti başta IMF olmak üzere birçok uluslararası kurumdan da Bitcoin yatırımları konusunda eleştiri alırken, kendi ülkesindeki muhalefet tarafından da, ülkeyi zarara soktuğu iddiasıyla tepki topluyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde konulan maliye bakanı Zelaya, Bitcoin alımlarının ülkenin toplam yıllık bütçesinin sadece %0.5’ine tekabül ettiğini ve şu an için edilen zararın önemli olmadığını söylemişti.

Son dönemde ülkesindeki çetelerle büyük bir mücadele veren El Salvador ve Nayib Bukele, bu nedenle Miami’de Nisan ayında düzenlenen Bitcoin konferansına da katılamamıştı. Bukele, dün ayrıca hayatını kaybeden 3 polis memurunun çete üyeleri tarafından öldürüldüğünü ve bu gruplarla mücadelenin sertleşerek devam edeceğini belirten bir de video paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.