Bitcoin’den 11 yılın en kötü çeyrek performansı: Yüzde 58 düşüş

Bitcoin’deki düşüş, dün gece saatleri itibariyle durmuş gibi gözükse de en büyük kripto para 2022’nin ikinci çeyreği itibariyle 10 yıldan uzun bir zaman dilimindeki en kötü çeyrek performansını sergilemiş durumda… Haziran ayının kapanmasıyla birlikte sadece ikinci çeyrekte yaşanan düşüş %58 olarak görülüyor.

Bitcoin 32 Bin Doların Altını Görebilir Mi? - Hardware Plus - HWP

Fed’in faiz artırımı ve para sıkılaştırma politikası, Rusya-Ukrayna savaşı ve kripto para sektörü içindeki birçok şirketin kötü yönetim sonucunda iflas etmesi ya da eşiğine gelmesi Bitcoin’e hem uzun dönemli hem de büyük darbeler vuran bir zamandan geçmemize sebep oldu.

10 yıldan beri görülmemişti

Crypto Compare’den paylaşılan verilere göre ise en büyük kripto para 2022 yılının ikinci çeyreği gibi kötü bir dönemi 10 seneden uzun bir sürede hiç yaşamadı. 30 Haziran günü itibariyle geride bıraktığımız ikinci çeyrekte tam %58’lik bir düşüş yaşayan Bitcoin, bu orandan daha fazla bir düşüşü ise son olarak 2011 yılının 3. çeyreğinde görmüştü. 2021’in Aralık ayından bu yana zaten belli bir düşüş trendinde olan Bitcoin, savaşa ek olarak Mayıs ayında Terra LUNA çöküşü ve Haziran ayında ise Celsius ile 3AC şirketlerinin iflasın eşiğine gelmeleriyle tarihi düşüşler yaşamıştı. BTC, sadece Haziran ayında da %39.8’lik düşüş gördü.

Ethereum’un da aynı şekilde 2015’ten bu yana en kötü çeyreğini yaşadığı belirtildi. İkinci en büyük kripto paradaki düşüş bu çeyrekte %69.3 olarak belirtildi.

“Düşüşler devam edebilir”

CryptoCompare analisti Jacob joseph ise yaptığı değerlendirmede, eski düşüşlere bakıldığında şu anki düşüşlerin de devam edebileceğini gördüğünü söyledi:

“2017’nin 4. çeyreğinde Bitcoin 19 bin 870 dolardan, 2018’in 4. çeyreğinde 3 bin 170 dolara inmişti. Benzer düşüşler, daha önceki boğa-ayı sezonlarında da yaşandı. 2013’ün 4. çeyreğinde 1239 dolar olan BTC, 2015’in ikinci çeyreğinde ise 221 dolara düşmüş ve %82.2’lik bir geri gidiş kaydetmişti. Bunlardan anladığım, dünyada aynı makroekonomik durumlar devam ederse, düşüşlerin de seviyesi artabilir”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.