LUNA kurucusu Do Kwon: Projeye inanıyorum, daha güçlü döneceğiz

Mayı ayında çöken Terra LUNA’nın kurucusu olan Do Kwon, ABD medyasından Wall Street Journal’a bir röportaj verdi ve daha güçlü geri döneceklerini söyledi. Projenin çöküşünden sonra adeta yıkıldığını belirten Kwon, “Kayıpları olanlar umarım kendilerine zarar vermezler” dedi. Kwon dolandırıcılık iddialarını da bir kez daha reddetti.

Yüklü para kaybeden yatırımcı, LUNA CEO'su Do Kwon'un evine gelerek  karısını korkuttu | Independent Türkçe

Bir süre önce Twitter hesabını gizli konuma alan ve sosyal medya iletişimini tamamen bitirme noktasına gelen Do Kwon, sessizliğini bozu ve ABD ana akım finansa medyasının devlerinden biri olan Wall Street Journal’a bir röportaj verdi.

“Daha güçlü geri döneceğiz”

Birçok geliştiricinin yeni Terra sisteminde projelerini yeniden başlatmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kwon, “Yeni zincire güveniyorum. Çok daha güçlü şekilde geri döneceğiz. Umarım bu projede kayıpları olanlar kendilerine zarar vermemişlerdir. Ben de çok üzgünüm ve ben de çok ciddi miktarda para kaybettim. Yaşananların ardından yıkıldım” dedi.

“Dolandırıcı değilim”

Kendisi hakkında Güney Kore’de açılan davalar konusunda konuşmayan ancak dolandırıcılık iddialarını da, çöküşün başından bu yana olduğu gibi reddeden Kwon şunları söyledi:

“Taahhütlerim gerçekleşmemiş olabilir ancak söylediklerim yaptıklarımla %100 oranda uyuşuyor. Başarısız olmakla, dolandırıcılık arasında fark vardır. Ben UST’nin dayanıklılığına ve değerine gerçekten inanıyordum.”

Hatırlanacağı üzere Güney Kore’de de Kwon ve Terraform Labs şirketine dava açılmış, savcılar ise dolandırıcılık konusunda soruşturma başlamışlardı. Hatta bazı Terraform Labs yöneticilerinin yurt dışına çıkışları da yasaklanmıştı. Kwon’un Singapur’da yaşadığı biliniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.