3AC kurucusu Zhu hakkında 50 milyon dolarlık yat iddiası: Buterin’den tepki

Terra LUNA çöküşünde çok ciddi zarar gören ve kripto kredi verme platformu olan Celsius’ta yaşanan sorunlar nedeniyle ikinci darbeyi alıp iflasın eşiğine gelen Three Arrow Capital’ın kurucusu Su Zhu’nun, 50 milyon dolara aldığı lüks yatın da kredi ödemesini yapamadığı iddia edildi. Öte yandan Vitalik Buterin de, projeye yatırım yapacak kişileri etkilemek için bir yat kullanılmasını da eleştirdi.

Three Arrows Capital, a crypto hedge fund, has bought close to half a  billion worth of ETH - AZCoin News

 

Terra LUNA çöküşü sonrasında “içeriden” verdiği bilgilerle özellikle Twitter’da adından sıkça söz ettiren anonim hesap FatMan’den yeni ve çok konuşulacak bir iddia daha geldi.

“50 milyon dolarlık yatın parasını ödeyemiyor”

FatMan bu kez, iflasın eşiğindeki 3AC şirketinin kurucusu ve CEO’su Su Zhu’nun borçla 50 milyon dolarlık süper-lüks bir yat satın aldığını ancak, bu yatın ödemelerini de şu anda yapamadığını belirtti. Fatman, Twitter hesabından konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Güvenilir bir kaynak, Su Zhu’nun 50 milyon dolarlık bir yat aldığını doğruladı. Zhu, arkadaşlarına ve şirketin gelecekte muhtemel yatırımcısı olmasını beklediği kişilere, sürekli olarak bu yatı gösteriyor ve hava atıyordu. Ayrıca bu yat kredi çekilerek alınmıştı ve 3AC şu anda yatın ödemelerini de yapamıyor. Ancak yat, hala Zhu’nun eline ulaşmadı. Teslimatın bir ay sonra yapılacağı belirtiliyor. Zhu, yatın sadece fotoğraflarını gösteriyordu. “

Fatman ayrıca 50 milyon dolarlık yat bilgisini Zhu Su’nun birkaç ay önce konuştuğu güvenilir bir fon yöneticisinden aldığını da belirtti.

Vitalik Buterin’den yat tepkisi: Daha onurlu yollar var

Öte yandan Ethereum kurucularından Vitalik Buterin de, bir projenin, yatırımcılarına iyi gösterilmesi için pahalı bir yat kullanılmasını Twitter hesabından eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“İnsanları etkilemek için bir süper lüks yat alıp, 50 milyon doları yakmaktan çok daha onurlu yollar mevcut… Mesela, bitcoin teşvikçisi olmak gibi… Dünyanın, zengin insanların hiçbir katkı sağlamayan saçmalıklarının olduğu bir yer olması yerine, kamu mallarının desteklendiği bir yer olmasını istiyorum”

2.7 milyar dolar çekti iddiası da ondan gelmişti

Hatırlanacağı üzere Terra LUNA’nın çöküşünden sonra Fatman hesabı çok büyük bir iddia daha ortaya atmış ve Kwon’un, UST’nin değerini 1 dolarda tutarak Degenbox protokolü aracılığıyla sadece birkaç ay içinde 2.7 milyar dolar para çektiğini yazmıştı. Kwon ise bu iddiaları reddetmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.