Bitcoin düşerken Bukele moral verdi: Çok fazla artacak

Bitcoin’in resmi para olduğu El Salvador’un Devlet Başkanı Bukele, Bitcoin’in fiyatından dolayı kaygı duyanlara moral verdi. Bukele, “Bitcoin’de yatırımınız güvendedir ve değeri, ayı piyasasından sonra çok fazla artacaktır.” dedi.

Nayib Bukele kimdir? El Salvador Devlet Başkan adayı Nayib Bukele'nin hayatı

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından Bitcoin’de kayıp yaşayanlara moral verecek nitelikte önemli bir tavsiyede bulundu.

Bukele, “Bazı insanların Bitcoin’in fiyatından kaygı duyduğunu görüyorum. Benim tavsiyem şudur: Grafiğe bakmayı bırakın ve hayatın tadını çıkarın. Bitcoin’e yatırım yaptıysanız, yatırımınız güvendedir ve değeri, ayı piyasasından sonra çok fazla artacaktır. Önemli olan, sabır.” ifadelerini kullandı.

Ülkesi El Salvador’da Bitcoin’in resmi para olmasını sağlayan Bukele, açık bir Bitcoin destekçisi. Genç başkan, bir yandan El Salvador’da bir Bitcoin şehri kurulmasına öncülük ederken diğer yandan Bitcoin’e dayalı tahvil, Bitcoin madenciliği ve doğrudan Bitcoin yatırımlarıyla Orta Amerika ülkesini kalkındırmayı hedefliyor.

Bitcoin’le beraber El Salvador, adını tüm dünyaya duyurdu ve önemli sayıda turist çekti. Resmi makamlar, 2021 yılında ülkede turizm gelirlerinin yüzde 30 büyüdüğünü ortaya koydu. Aynı periyotta GSYİH de yüzde 10’dan fazla büyüme kaydetti.

Öte yandan El Salvador, Bitcoin yatırımlarından kağıt üzerinde zararda. Bugüne kadar hazine adına yaklaşık 1700 BTC alındı. Bu yatırımdan elde edilen zarar, 70 milyon doları aştı. El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya ise zararın ülkenin bütçesinin yüzde 0.5’i kadar bile olmadığını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.