Nexo kurucu ortağı Trenchev: Kripto paralar, 1907 paniğini hatırlatıyor

Kripto para borç verme platformu Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, son yaşanan düşüşleri ve dünya ekonomisinin durumunu değerlendirdi. Şu an kripto para piyasalarında yaşanan sorunu, Fed’in kurulmasına yol açan 1907 finansal krizine benzeten Trenchev, iflasın eşiğinde bulunan kripto fon yönetim şirketi 3AC ile ilgili olarak ilginç bir bilgi de verdi.

1907 paniği

Geçtiğimiz günlerde, Celsius’un yaşadığı krizde platformun varlıklarını satın almayı teklif eden ve “Hayır” cevabı alan bir başka kripto para borç verme şirketi Nexo’nun kurucularından olan Antoni Trenchev, ABD medyasından Bloomberg’in TV kanalında değerlendirmelerde bulundu.

“Biz de çözümün parçası olmak istiyoruz”

Şu an kripto para piyasalarının içinde bulunduğu durumu, 1907 yılında oluşan ve 20. yüzyılın ilk finansal krizi olan panik dönemine benzeten Trenchev şu ifadeleri kullandı:

“Bu günler bana 1907 yılındaki panik dönemini hatırlatıyor. O zamanlarda Fed yoktu ve JPMorgan kendi fonlarını kullanarak sahaya inmiş ve diğerlerini de buna teşvik etmişti. Fed olmadığı için de, böyle bir durumda borç verecek büyük bir kurum yoktu. O dönem bankalar bir araya gelerek Fed gibi bir kurumun önemini anlamışlardı. Biz de Nexo olarak benzer şekilde yaratılacak bir çözümün parçası olabiliriz. Kripto dünyası olarak birleşerek, o dönem bankaların yaptığını yapabiliriz”

 

“3 Wall Street bankasıyla görüştük”

Ana akım finans dünyası ile kripto alanının birleşme dönemine doğru ilerlediğini belirten Trenchev, 3 Wall Street bankasının kendileriyle görüştüğünü söyledi ancak devam eden süreçlerle ilgili bilgi vermek istemediğini belirtti.

“3AC bizden de teminatsız kredi istedi”

Şu anda iflasın eşiğinde olan ve acil likidite bulma çalışmaları devam eden 3AC şirketinin, birkaç sene önce de kendilerinden teminatsız kredi istediğini belirten Nexo kurucusu şunları söyledi:

“3AC’ye teminatsız kredi veren şirketlerin kısa vadede fazla endişelenecekleri bir durum olduğunu düşünmüyorum. Zaten olanlar, büyük oranda fiyatlandı. 3AC birkaç sene önce bizden de teminatsız kredi istemişti ancak böyle bir durum bizim risk yönetim parametrelerimize uymadığı için vermedik. Onlar da başka yerden aldılar”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.