Hayes’den Bitcoin ve kripto yorumu: Tohum ekme zamanı

BitMEX Ex-CEO Arthur Hayes Asks for No Jail Time, Freedom to Travel -  Bloomberg

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, kendine özgü ifadeleriyle, 4 Temmuz gününe bir şerh düşerek bir sonraki boğa hasadı için tohum ekmenin zamanının geldiğini öne sürdü.

4 Temmuz tarihine dikkat çekti

Dün yayımladığı blog yazısında, kripto para piyasasının mevcut durumunu ayrıntılı şekilde yorumlayan Hayes, kısa vadede özellikle 4 Temmuz tarihine dikkat çekti. Hayes, “İkinci çeyreğin sonu olan 30 Haziran’a kadar Fed, 75 baz puanlık bir faiz artırımını yürürlüğe koymuş ve bilançosunu küçültmeye başlamış olacak. 4 Temmuz, pazartesi gününe denk geliyor ve aynı zamanda bankaların kapalı olacağı Amerikan Bağımsızlık Günü. Bu, kriptoda bir başka ‘mega’ düşüş için mükemmel bir ortam.” diyor. Hayes, 30 Haziran ila 5 Temmuz günleri arasında aşağı yönlü sert hareketlerin gelebileceğini öngörüyor.

ABD seçimleri dengeyi değiştirebilir

BitMEX’in eski CEO’su, daha uzun vadede ise iyimser bir tablo ortaya koyuyor. ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek ara seçimlere dikkat çeken Hayes, “Demokratlar, büyük olasılıkla Temsilciler Meclisi ve Senato’yu kaybedecekler. Bu da Biden yönetimi için iki yıl boyunca bir topal ördek durumu yaratacak.” ifadelerini kullandı.

Amerikalı seçmenler için en önemli konunun kişisel ekonomik durumları olduğunu kaydeden Hayes, Biden yönetiminin vereceği mesajlarda, ‘Fed enflasyonla mücadele etmek’ten ‘Fed, finansal koşulları rahatlatmalı’ya doğru 180 derece bir dönüş bekliyor. Amerikalı girişimci, Fed’in Beyaz Saray’ın desteğiyle her zamanki yaptığını yapmaya, yani para basmaya kaldığı yerden devam edebileceğini iddia ediyor.

Likidite bollaşmadan önce ‘dikim mevsimi’

Hayes, finansal piyasalarda likidite koşullarının önümüzdeki 6-12 ay boyunca kötü olacağını belirtirken mevcut dönemi ise merkez bankaları likiditeyi artırmadan önce bir ‘dikim mevsimi’ olarak nitelendirdi.

Hayes, özellikle DeFi projelerine dikkat çekti ve “Adres sayısının artmaya devam edeceği temel önermesine inanıyorsanız, protokol düzeyinde gelir artıran modellere sahip belirli projeler bu ayı piyasasında hala var olacak ve hatta büyüyecektir.” yorumunu yaptı.

Yanıldığını da hatırlattı

Son olarak Hayes, Haziran ayı başlarındaki, 25 bin ila 27 bin bölgelerinin Bitcoin için dip bölge olduğu görüşünde yanıldığını hatırlatarak “Konu, piyasayı tahmin etmek olduğunda haklı çıkmaktan çok yanılıyorum.” dedi. BitMEX eski CEO’su, birkaç gün önce, Bitcoin’de 20 bin, ETH’de ise bin dolar seviyesinin kırılması durumunda büyük bir satış dalgasının tetiklenebileceğini belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.