Singapur başbakan yardımcısı: Kripto paralardan uzak durun

Kripto paralara karşı çıkan politikacılara Singapur başbakan yardımcısı Heng Swee Keat de katıldı. Singapur’da düzenlenen Asya Teknoloji Zirvesi’nde konuşan Keat, teknolojinin hızla geliştiğini ve bu yüzden kötü niyetli aktörlerin de her alanda ilerlediğini söyleyerek, “Özellikle küçük yatırımcının kripto paralardan uzak durması lazım. Bunu sürekli olarak vurguluyoruz” dedi.

Who Will Be Singapore's Next Prime Minister With Heng Swee Keat Stepping  Aside? - Caixin Global

Asya’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Singapur’da düzenlenen bir teknoloji konferansına katılan ülkenin başbakan yardımcısı Heng Swee Keat kripto paralar hakkında da konuştu.

“Dijital tehditlere hazırlıklı olmalıyız”

Geçtiğimiz yaz ABD’deki petrol boru hattına yapılan saldırı başta olmak üzere fidye yazılımı hack’lemelerine de değinen başbakan yardımcısı, ülkelerin dijital dönüşüme artık hazır olması gerektiğini söyledi:

“Dijital dünya her geçen gün daha çok hayatımıza etki ediyor. gelişimin hızı, Kovid-19 ile daha da arttı. Geçen yıl kurumsal ağlara yönelik siber saldırılarda %50 ve hükümetlere yönelik fidye yazılımı saldırılarında ise 20 kat artış oldu. Bunların kontrol edilemediği durumlarda tehditlerin ne seviyeye gelebileceğini görmüş olduk.”

“Web3 geliyor, iyi mi kötü mü?”

Dijital dönüşümün çok hızlandığını ve Web3’ün yeni bir teknoloji dalgası olduğunu belirten Heng Swee Keat, içinde birçok unsur barındıran bu gelişmenin insanlığa nasıl geleceğini ve ne yönde etki edeceğini bilmenin şu an için çok zor olduğunu belirtti:

“Web3 adında yeni bir dijital teknoloji dalgası geliyor ve biz buna hazırlıklı olmalıyız. Metaverse, NFT’ler, DAO’lar ve merkeziyetsiz finans… Bunlar bize iyi mi gelecek yoksa kötü mü? Bunu şu an bilmek zor. Çünkü Web3’ün tanımı bile yapılmış değil. Çok tutkulu savunucular ve eleştirmenler var. Zamanla her şey belli olacak”

“Küçük yatırımcılar kriptodan uzak durmalı”

Kripto paraların son yıllarda ciddi bir ilgi topladığını ve herkesin yüksek getiri elde etme hayaliyle önemli yatırımlar yaptığını belirten politikacı şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle kripto paralar son yıllarda, yüksek getiri taahhütleri sebebiyle büyük ilgi çektiler ve ciddi bir büyüme kaydettiler. Altta yatan teknoloji için, Web3’te olduğu gibi daha fazla açıklama ve araştırma gerekiyor. Birçok yatırımcı Terra LUNA çöküşünün Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerinde yaptığı zincirleme etkilerden ötürü büyük kayıplar yaşadılar. Perakende yatırımcılar bu yüzden kripto paralardan uzak durmalılar diye düşünüyorum. Bunu sürekli olarak vurguluyoruz. Tabii ki bu inovasyonun hiç olmadığı anlamına da gelmiyor. Sektörde güven sağlandığında yatırımlar da artacaktır. Son 2 yılda Singapur Para Otoritesi, 11 token şirketine lisans verdi. Bunların içinde Paxos da bulunuyor”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.