OpenSea eski yöneticisi tutuklandı: ‘Insider trading’ suçlaması

ABD’li savcılar, OpenSea’nin eski ürün yöneticisi Nathaniel Chastain’i ‘insider trading’ suçladı ve bu doğrultuda iddianame hazırladı. ABD Adalet Bakanlığı, Chastain’in New York’ta tutuklandığını bildirdi.

How to collect NFT sales data using OpenSea API | by Francesco Falleni |  Level Up Coding

En büyük NFT pazar yeri OpenSea’nin eski ürün müdürü Nathaniel Chastain hakkında ‘insider trading’ yaptığı suçlamasıyla bir iddianame hazırlandı. Chastain’in bu sabah New York’ta tutuklandığı bildirildi.

Manhattan savcıları, Chastain’i OpenSea’nin ana sayfasında yer alacak olan 45 NFT’yi, burada listelenmeden önce gizlice satın almak ve daha sonra ödediği ücretin iki ila beş katı kâr ile satmakla itham ediliyor.

Manhattan federal mahkemesine sunulan iddianameye göre söz konusu işlemler, 2021 yılının Haziran ile Eylül ayları arasında yapıldı. Chastain’in bu işlemleri, OpenSea’daki anonim dijital cüzdan ve hesaplar yoluyla gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Chastain, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçlanıyor.

Durum ortaya çıkınca OpenSea’den gönderilmişti

Chastain’in ‘insider trading’ yaptığı, Eylül ayında ortaya çıkarılmıştı. OpenSea, iddiaları kabul ederek “Bu bizim için son derece hayal kırıklığı yaratan durum. Bu yaşanan olaylarını şirket ve ekip değerleriyle hiçbir şekilde bağdaşmadığını belirtmek isteriz.” açıklamasında bulunmuş ve Chastain ile yolları ayırmıştı.

Insider trading, içeriden bilgi sahibi olan kişilerin kendilerine avantaj sağlayarak işlem yapması anlamına geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.