JPMorgan CEO’su Jamie Dimon: Ekonomik kasırgaya hazırlanın

Bitcoin’e karşıt olan duruşuyla bilinen Jamie Dimon, çok ciddi bir ekonomik krizin yaklaşmakta olduğunu söyledi. Katıldığı bir konferansta konuşan JPMorgan CEO’su, “Ufukta fırtına bulutlarının görüldüğünü söylemiştim ancak yaklaşanın şimdi kasırga olduğunu anladım” dedi.

Jamie Dimon - Wikiwand

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, New York’ta katıldığı bir finans konferansında yatırımcıları korkutacak değerlendirmelerde bulundu.

“Biz hazırlanıyoruz, siz de hazırlanın”

Geçtiğimiz günlerde ufukta fırtına bulutlarını gördüğünü belirttiğini söyleyen ancak şimdi bunların birer kasırga habercisi olduğunu anladığını söyleyen Dimon şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta ufukta fırtına bulutları var demiştim ama fikrim değişti. Gelen bir kasırga… Hava durumu iyiyken, yaklaşan kasırganın büyüklüğünü kimse tahmin edemez. Biz JPMorgan olarak kendimizi hazırlıyoruz. Çok ama çok muhafazakar bir bilançomuz olacak. Bence bu kasırga için siz de kendinizi hazırlayın”

“Tam karşımızda bize doğru geliyor”

Şu anda çoğu kişinin iyimser olduğunu ve Fed’in sorunları halledeceğini düşündüğünü belirten Dimon bu fikre katılmadığını söyledi:

“Şu anda herkes mutlu ve hava güneşli. Herkes Fed’in sorunları halledebileceğini düşünüyor ama kasırga tam orada, yolun karşısında ve bize doğru geliyor. Bugüne kadar böyle bir parasal daralma yaşamadık. Şu anda 50 yıllık tarih kitaplarına geçebilecek hamlelerden bahsediyoruz. Parasal genişlemenin bazı uygulamaları çok yanlıştı ve bize negatif faiz oranları gibi etkilerle geri döndü. Merkez bankalarının fazla çaresi yok. Sistemde şu anda çok fazla likidite var. Bunu almak zorundalar. Spekülasyonları durdurmaları lazım. Ev fiyatları başta olmak üzere birçok fiyat ortalamasını düşürmeleri gerekiyor.”

“Petrol 150 ya da 175 dolar olabilir”

Fed’in hamleleri dışında Ukrayna savaşının etkilerinin de sert olabileceğini belirten Dimon, “Yemek ve petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarında ciddi artışlar olabilir. Petrol fiyatlarında artış mutlaka olacaktır. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın gördüğü en büyük zararda fiyat 150 ya da 175 dolara gidebilir. kısa vadede petrol konusunda Avrupa’da yaşanabilecekler için önlem almıyoruz. Doğru adımları atmıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.