GameStop yine IMX sattı: 77 milyon dolarlık gelir

Geçtiğimiz sene küçük yatırımcıların hisse fiyatının düşmesine engel olduğu toplu bir satın alma furyasında tüm dünyaya adını duyuran GameStop şirketi Immutable X ile varılan anlaşma kapsamında aldığı IMX token’ların bir bölümünü daha sattı. Açıklama şirketin çeyrek raporunda yapılırken, IMX ismi kullanılmadı ve sadece “Dijital varlıkların satışından elde edilen gelir, 76.9 milyon dolar” yazıldı.

İnatlaşma sürüyor: GameStop hisselerinde olağan dışı hareket - Son dakika  ekonomi haberleri – Sözcü

Geçtiğimiz sene iflasın eşiğinden dönen ve hisse senetlerindeki beklenmeyen büyük artışla bir anda adını tüm dünyaya duyuran ABD’li video oyun şirketi GameStop, 76.9 milyon dolarlık IMX token satışı yaptı.

Şirket Şubat ayında da benzer bir satış yapmış ve IMX token’ın fiyatındaki düşüşte pay sahibi olmuştu. Immutable X ile yapılan anlaşma kapsamında alınan 40 milyon IMX’in 15 milyonu bu dönemde satılmıştı. Çeyrek raporunda IMX isminin yer almaması ve sadece “Dijital varlıkların satışından elde edilen gelir” ibaresi kullanılması dikkat çekti.

Geçtiğimiz senenin ilk çeyreğinde 1.2 milyar dolarlık net ürün satışı yapan şirket, 2022’nin ilk çeyreğinde ise bu rakamın 1.3 milyar dolar olduğunu belirtti.

Dijital cüzdan geliyor

Şirket çeyrek raporunda ayrıca dijital cüzdan konusunda da önemli adımların atıldığını ve kısa süre içinde bu uygulamanın da başlatılacağını duyurdu:

“Oyuncuların ve kullanıcılarımızın, merkezi olmayan uygulamalarda kripto paralar ve NFT’leri saklamasına, göndermesine, almasına ve kullanmasına olanak tanıyan bir dijital varlık cüzdanının yakın zamanda piyasaya sürülmesi için önemli adımlar atılmıştır. Cüzdan sayesinde, GameStop’un ikinci çeyrekte başlatmayı umduğu NFT pazaryerinde de işlemler yapılabilecektir.”

GameStop’tan yapılan açıklamada ayrıca blok zinciri oyun sektöründe deneyimi olan kişilerin de işe alınmaya devam ettiği belirtildi.

Kasım ayında 9 doların da üzerine çıkan IMX, Bitcoin ve kripto para piyasasında aylardır devam eden düşüşlerin ardından şu anda 1 doların da altına inmiş durumda…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.