Cardano (ADA) kurucusu Hoskinson, Solana’daki hatayla dalga geçti

Dün akşam saatlerinde Solana ağının durmasıyla ilgili Cardano ve Ethereum’un kurucularından Charles Hoskinson, iğneleyici bir yorum yaptı. Hoskinson, Youtube’da eski tarz oyun konsolunun nasıl tamir edileceğini gösteren bir video bağlantısı paylaşarak Solana’daki hatayla adeta dalga geçti.

Cardano-Gründer: Afrika wird bis 2050 reichster Kontinent – Krypto sei Dank

Solana’da geçtiğimiz seneden bu yana yaşanan sorunlar dün bir kez daha görüldü ve ağ bir süreliğine durduruldu. Ethereum ve Cardano’nun kurucularından olan, şu anda ise sadece Cardano’yu geliştirmekle ilgilenen Charles Hoskinson da Solana’daki problemlere kayıtsız kalmadı.

Sürekli olarak Ethereum ve Solana’yla karşılaştırılan ve dönem dönem de eleştirilen Cardano’nun, bu şekilde sorunlar yaşamadığına dikkat çeken Hoskinson Twitter hesabından, Solana’daki sorunun nasıl düzelebileceği konusunda bir link paylaştı. Linkte bir kişi, 90’lı yılların başında kullanılan oyun konsollarının nasıl tamir edildiğini gösteriyor.

“Benimle sürekli dalga geçtiler”

Hoskinson’ın bu tweet’i olumlu ve olumsuz birçok tepki alırken, bir takipçisi ise Hoskinson’a, benzer bir sorunun Cardano’da da yaşanabileceğini ve Terra kurucusu Do Kwon’un da bir zamanlar bu tür durumlarla dalga geçmesini hatırlattı. Hoskinson bu tweet’e de şu cevabı verdi:

“Cardano da tamamen güvenli olmayabilir. Çünkü hiçbir şey tam olarak güvenli değildir. Benim bu tweet’i atmamın sebebi, Solana ve LUNA savunucularının benimle hiçbir şeyi umursamadan sürekli olarak dalga geçmeleriydi. Çünkü biz işleri doğru şekilde yapıyoruz. Kullanıcılarla görüş alışverişinde bulunup, yapılması gereken şekilde çalışıyoruz”

Geçen seneden bu yana birçok ağ sorunu yaşayan Solana ağı, dün akşam da yaklaşık 4.5 saatlik kesintinin ardından doğrulayıcılar tarafından yeniden başlatılmıştı.

Öte yandan Solana üzerindeki DeFi projelerindeki toplam kilitli varlık değeri 3 milyar 700 milyon doların üzerindeyken, aynı durum Cardano’da ise 130 milyon dolar civarında…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.