BitMEX eski CEO’su Hayes: Bitcoin artık dibi gördü

Türev borsası BitMEX’in eski CEO’su Arhur Hayes, gündemi değerlendirdiği blog yazısında Bitcoin’in artık dibi gördüğünü belirtti. Bu duruma rağmen yatırımcıların temkinli olmaları gerektiğini yazan Hayes, dip seviyenin görülmesinin en büyük kripto paranın kısa sürede 70 bin dolara gideceği anlamına gelmediği yorumunu yaptı.

Son Dakika: BitMEX CEO'su Arthur Hayes İstifa Etti - Cryptonews

ABD Adalet Bakanlığı’yla yaşadığı sorunlar nedeniyle hapis cezasına çarptırılan ancak daha sonra diğer kurucu ve yöneticilerle birlikte teslim olarak hapis cezası para cezasına çevrilen Arthur Hayes, Bitcoin’de artık en alt seviyenin bu döngüde görüldüğünü belirtti.

“Terra çöküşü doğal dibin görülmesini sağladı”

BitMEX ile kağıt üzerinde bir bağı kalmamasına ve görevlerinden istifa etmiş olmasına rağmen şirketin blog sayfasında fikirlerini yazmaya devam eden Hayes, Terra LUNA çöküşünde, regülasyonların olmaması ve dolayısıyla bir tazminat ödemesi zorunluluğu bulunmamasının kripto paralarda doğal şekilde dibin görülmesini sağladığını belirtti:

“TerraUSD çöküşü, bu kripto paranın nasıl programlandığıyla ilgiliydi. Whitepaper’ı okuyan ya da algoritmik sabit coin’lerin geçmişiyle ilgili az da olsa bir araştırma yapan herkes aslında birçok şeyi görebilirdi. Terra çöküşü için Fed’i suçlamıyorum ama onların likiditeyi azaltma yönündeki adımları atmasıyla oldu birçok şey. Anchor üzerindeki %20 faiz bu sonucu doğurdu. Ama olanlar ve bir tazminat ödenmesi zorunluluğunun bulunmaması, doğal şekilde piyasanın düşmesini ve dibin görülmesini sağladı.”

“BTC 70 bin, ETH 5 bine çıkacak demek değil”

Dibin görülmesinin, Bitcoin ve Ethereum’un kısa sürede yeni yüksek seviyelere çıkacağı anlamını taşımadığını belirten ünlü yatırımcı şu ifadeleri kullandı:

“LUNA Vakfı’nın nasıl bir satıcı olduğunu anlamak için 80 bin fiziksel Bitcoin’i ne kadar rahat sattıklarına bakmak gerek. Bu büyük bir başarı… Bİtcoin’lerin bu şekilde satıldığı bir ortamı düşündüğümde, artık 25 bin ilâ 27 bin bölgelerinin Bitcoin için en dip bölge olduğu konusunda eminim (umarım). Ancak bu durum Bitcoin’in kısa sürede 70 bin, Ethereum’un ise 5 bin dolara gideceği anlamına gelmez. Şu anki ayı piyasası içinde de ralliler olacaktır. Ancak bu piyasadan çıkılması için, politik ortamın gerekli olan yakıtı sağlaması ve genel makroekonomik ortamla uyumlu olması gerekmektedir”

Altcoin tahmini tuttu

Hates Ocak ayındaki bir yazısında da altcoin’lerin çok ciddi düşüşler yalayabileceğini ve %90 oranında düşebileceklerini söylemişti. O dönemden bu yana olan düşüşler göz önüne alındığında Hayes’in bu konuda haklı çıktığı söylenebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.