Bitcoin madencilik şirketleri satışlara başladı: 6 ayın rekoru

Bitcoin dün yeniden 29 bin doların altına inerken, büyük Bitcoin madencilerinin yaptığı satışlar da dikkat çekiyor. Ocak 2022’den bu yana madencilik şirketlerinin borsalara taşıdığı BTC’ler rekor seviyeye ulaşmış durumda… En büyük firmalardan biri olan Compass ise son değerlendirme raporunda “Fiyatlardaki düşüşlerin verdiği acıyı madenciler de hissetmeye başladı. Satışlar artabilir” yorumunda bulundu.

Ücretsiz Bitcoin madencilik uygulamamız kazandırıyor | StormGain

En büyük madencilik şirketlerinden biri olan Compass Mining, kripto para piyasalarındaki düşüşlerden madencilerin olumsuz etkilenmeye başladıklarını ve Bitcoin satışlarının artma ihtimali olduğunu belirtti.

“Makinelerin fişten çekilmesi…”

Şirketin son değerlendirme raporunda, madencilerden borsalara aktarılan BTC sayısında 2022’nin Ocak ayından itibaren rekor seviyeye ulaşıldığı belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

“Madenciler, hodl ettikleri Bitcoin’leri satmaya başlayabilirler. Şu anda fiyatlardaki düşüşün verdiği zorlukları sonuna kadar hissediyorlar. Zorluk seviyesinde de bir düşüş olursa, bunun anlamı madencilerin makinelerini fişten çekmeye başladığı olacaktır. Bu da onların artık kâr etmediklerini gösterir”

“Borç alabilirler ya da satış yapabilirler”

Compass şirketinin değerlendirmesinde “makinelerini fişten çekmek istemeyecek” olan şirketlerin de borç alma ya da BTC satışı yapma yoluna gidecekleri ifade edildi:

“Bitmain’in S9 cihazı başta olmak üzere, fazla elektrik tüketen güçlü makineler, madencilere bu dönemde para kaybettirmeye başlayabilirler. Ancak makinelerini kapatmak istemeyen şirketler, zararlarını kompanse etmek için borç alabilir ya da ellerinde bulunan Bitcoin’leri satmaya başlayabilirler”

Bitcoin satışı için adeta sıraya girdiler

Bilindiği üzere en büyük şirketlerden olan Argo Blockchain, 2022 yılı ilk çeyrek raporunda kayıplarını karşılamak için borç alma ya da Bitcoin satma yoluna gidebileceğini açıklamıştı. Hashrate anlamında en büyük Bitcoin madencilik şirketi olarak bilinen Core Scientific, bu sene çıkardığı bazı Bitcoin’leri sattı bile… Şirketin satışlarına devam edeceği belirtiliyor. Bitcoin’leri satmamasıyla bilinen Riot Blockchain de, Nisan ayında çıkardığı Bitcoin’lerin yarısını satarken, Mart ayında da ciddi bir satış yapmıştı.

Cathedra Bitcoin şirketi de, 30 Mayıs günü yaptığı açıklamada fiyat düşüşlerinden zarar görmemek ve likidite sağlamak için bu ay içinde 235 BTC sattığını duyurmuştu. Marathon Digital da, Mayıs ayı başındaki kazanç toplantısında Bitcoin satma ihtimalinin olduğunu belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.