Binance CEO’su Zhao: Hiç dolarım yok, sadece kriptodayım

Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance’in kurucularından ve CEO’su Changpeng Zhao verdiği röportajda harcamalarının çoğunu BNB’yle yaptığını ve hiçbir şekilde elinde nakit para ve ABD doları tutmadığını, tüm yatırımlarının kripto paralarda olduğunu söyledi.

CZ Kripto Geçmişi ve Kripto Portföyüne Dair Açıklamalarda Bulundu - Kripto  Teknik Haber

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ABD medyasından CNBC’ye konuştu. Sözlerine geleneksel finans ile kripto para dünyasını kıyaslayarak başlayan Zhao, teknoloji, NFT’ler ve ödemeler konusuna değindi.

“Ukrayna euro istemedi, kripto para talep etti”

Kurumsal şirketlerin her geçen gün daha fazla kripto para benimsenmesi yaşadığını belirten Zhao, bunun sebebinin ise geleneksel finansın sunduğu hizmetlerin, kripto para teknolojisine yetişememesi olduğunu belirtti:

“Kripto benimsenmesi artmaya devam ediyor. Kurumsal firmaların da volatiliteye rağmen bu tarafa doğru yöneldiklerini görüyoruz. Geleneksel finansta yapamayacağınız işleri, kripto para dünyasında yapabiliyorsunuz. Henüz dün Malezyalı bir sanatçıyla konuştum. Normalde en fazla 10 bin dolara satabileceği eserini şimdi 100 bin dolara satmanın plânını yapıyor ve artık tamamen NFT’lerle ilgileniyor. ICO, IEO, IDO ya da her ne şekilde adlandırmak isterseniz. Bunlar geleneksel finansta yok. Ukrayna savaşta yardım olarak kripto para talep etti. Euro istemedi. Küçük meblağ paraları göndermenin maliyetini zaten biliyoruz. Bunların hepsi kripto para sektöründe kolaylıkla yapılabiliyor.”

“Tamamen kriptodayım”

Programda sorulan “Kripto paralar yatırım mı yoksa para mı?” sorusunu da cevaplayan CZ, ihtiyacı olduğu zaman alması gerekenleri BNB ile aldığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“BNB ile alışveriş yapıyorum ama BNB’lerimi asla dolara çevirmiyorum. Benim hiçbir şekilde dolarım yok. Sadece kripto paralarım var. Bir şey harcamam gerektiği zaman da kriptoyla alıyorum. Tamamen kriptodayım. Bu yüzden kripto para satmayı hiçbir şekilde düşünen biri değilim. Harcayacağım parayı ayrı bir sepette tutuyorum, dolayısıyla ona yatırım gözüyle bakmıyorum. Evet, benim yaptığımı yüzdesel olarak baktığınızda çok az bir bölüm yapıyor ama sayı olarak bakıldığında hiç de az olmadığını söyleyebilirim. Kripto benim param…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.