Biden yönetimi kripto para madenciliğine ilk adımını atıyor

Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikaları başkan yardımcısı, kripto para madenciliğinin çevreye olan etkileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Biden yönetiminin bu konudaki eleştiriler ile önerileri bir araya toplayıp, daha sonra hareket edeceği bilgisini verdi. İlgili raporun Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

Beyaz Saray 5 ülkenin daha İsrail'le ilişkilerini normalleştirmeyi  düşündüğünü açıkladı

ABD’de uzun zamandır tartışılan kripto para madenciliğinin çevreye olan etkileri konusunda Beyaz Saray’dan resmi bir açıklama geldi. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikaları başkan yardımcısı Costa Samaras, Bloomberg’e verdiği demeçte, Biden yönetiminin bu konuya eğilme kararı aldığını söyledi.

“Madencilik eğer finansal sistemin parçası olacaksa…”

Emisyonların azaltılması ve sorumlu bir şekilde sektör büyümesinin önemine değinen Samaras şu ifadeleri kullandı:

“Eğer madencilik finansal sistemimizin anlamlı bir parçası olacaksa bunu sorumlu bir şekilde gelişerek ve karbon emisyonlarını azaltarak yapmalıyız. Dijital varlıkları düşündüğümüzde de bunların, çevreyi koruyacak ve enerjiyi fazla tüketmeyecek biçimde hayatımızda yer alması gerekir”

Ağustos ayında tamamlanması beklenen raporun, ABD başkanı Joe Biden’ın Mart ayında imzaladığı ve devlet kurumlarına kripto para regülasyonlarının nasıl yapılması gerektiğini araştırma emri veren kararnamenin ardından konuşulmaya başlanması da dikkat çekiyor.

Hala belirsizlik var

Tüm bu yol haritasına rağmen, bu konuda belirsizlik de ön plâna çıkıyor. Enerji Bakanlığı’nın “temiz teknoloji” konusunda standart belirleyici bir kurum olduğu biliniyor ancak bakanlığın kripto paralar ve madencilik konusunda neredeyse hiç uzmanı bulunmuyor. Çevre Koruma Kurumu da, spesifik alanlarda iş yapan kişi ya da kurumları denetleyemiyor. Tüm bu soru işaretleri “Bu konuyla kim ilgilenecek?” sorusunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Bloomberg’in haberinde Çevre Koruma Kurumu’nun bu konudaki etkisiz kalışının, özellikle birçok Kongre üyesinden tepki almasına sebep olduğu da yazıldı.

“Önemsiz konular değil”

Raporu hazırlayacak olan ekibin, gürültü kirliliğinden etkin enerji kullanımına kadar birçok konuyu araştıracağını belirten Samaras şunları söyledi:

“Gürültü kirliliğinden çevre kirliliğine, eski fosil yakıt jeneratörlerinin çalıştırılmasına kadar birçok bilgi aldık ve bunlar hiç de önemsiz konular değil”

“İş Kanıtı sistemi daha güvenli”

Samaras’ın birçok politikacının bihaber olduğu İş Kanıtı sisteminin daha güvenli olduğu konusuna değinmesi de gözlerden kaçmadı:

“Tamamiyle hisse kanıtına geçen mi yoksa İş Kanıtı ve Hisse Kanıtı’nın birlikte bulunduğu bir dünya mı daha uygun olur, bunu düşünmek zorundayız. Tasarım olarak İş Kanıtı sistemi daha fazla enerji harcıyor ancak bu sistem aynı zamanda güvenliği de artırıyor”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.