Ukrayna’nın Eurovision ödülü 500 ETH’ye satın alındı

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasını kazanan Ukraynalı Kalush Orchestra grubunun kazandığı ödül yaklaşık 500 ETH’ye (900 bin dolar) satın alındı. Estonyalı kripto para borsası WhiteBit’in satın aldığı ödülden gelen para Ukrayna ordusuna bağışlanacak.

Ukrayna'dan 'barış uğruna ülke topraklarının bir kısmından vazgeçin' diyen  Kissinger'a: S... gidin - 26.05.2022, Sputnik Türkiye

Rusya’nın Şubat ayı sonunda Ukrayna’ya saldırmasının ardından Ukrayna ordusuna gelen kripto para yardımları devam ederken, şimdi de Estonyalı bir kripto para borsası bu konuda önemli bir adım attı. WhiteBit borsası yaklaşık 500 ETH ödeyerek Eurovision şarkı yarışmasının kazananı olan Ukraynalı grup Kalush Orchestra’nın camdan yapılan mikrofon ödülünü satın aldı.

Ukrayna ordusuna bağışlanacak

Stefania adlı şarkısıyla yarışmayı kazanan grup, Pazar günü bazı ürünlerini Ukrayna ordusuna bağış için satışa çıkarmıştı. Bu ödül de, geliri Ukrayna ordusuna bağışlanacak olan ürünlerden bir tanesiydi. Kalush Orchestra grubu Facebook sayfasından yaptığı bir açıklamayla WhiteBit borsasına da teşekkür etti.

Ukrayna NFT’lerinden daha fazla kazandırdı

WhiteBit borsasının yaptığı alımla ciddi bir meblağ elde edilirken rakamın, Nisan ayında 1600 adet NFT’den oluşan ve OpenSea’de satışa çıkarılan koleksiyondan daha fazla gelir sağlaması da dikkat çekti. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı son olarak NFT satışlarından yaklaşık 600 bin dolar elde ettiklerini söylemişti. “Meta tarihi: Savaş müzesi” adlı koleksiyonda bazı NFT’lerin en alt fiyatının 0.075 ETH olduğu görülüyor. Nisan ayında ise bu rakam yaklaşık 0.15 ETH’ydi. Dolayısıyla o dönemden bu yana yaklaşık %50’lik bir düşüş söz konusu…

Ukrayna hükumeti, savaşın en önemli anlarından karelerin oluşturduğu koleksiyonda 2182 adet NFT satmayı plânlıyordu ancak eserler beklenen ilgiyi görmemişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.