LUNA’da bir sorun daha: Airdrop’larda eksik

Mayıs ayı başında LUNA/UST çöküşüyle birlikte, blok zinciri kullanılamaz hale gelen ve yeni bir zincir başlatmak zorunda kalan Terra ekosisteminde, yapılan LUNA dağıtımlarının da eksik olduğu ortaya çıktı. Airdrop’lardaki sorunu Terra da kabul ederken, sorunun çözülmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

LUNA COİN ne kadar, kaç dolar, kaç TL, yükselecek mi? 30 Mayıs Canlı  Grafik: Terra Luna Coin yakımı olacak mı, fiyatı ne oldu? -

Terra zincirinin çökmesinin ardından çıkarılan ikinci LUNA projesi de sorunlu başladı. Bazı kullanıcıların eksik airdrop aldıkları gerekçesiyle şikayette bulunmaları ve rakamın giderek artması sebebiyle Terra LUNA’nın Twitter hesabından da bir açıklama yapıldı.

Sorunun farkında olduğunu belirten ekip, en kısa sürede bilgilendirme yapılacağını belirtti:

“LUNA airdrop’u almaya hak kazananların dikkatine… Bekledikleri airdrop miktarından daha az LUNA alan kullanıcıların olduğunun farkındayız. Tüm veriler toplanıp gerekli araştırma yapıldıktan sonra bilgilendirme yapılacaktır.”

Twitter’daki bu paylaşımın altına bazı kullanıcıların hiçbir LUNA airdrop’u almadıklarını yazmaları da dikkat çekti.

İlk gününde %70’ten fazla düşmesine rağmen daha sonra toparlayan LUNA şu anda ise yaklaşık 8.4 dolardan işlem görüyor.

Do Kwon yeni sabit coin mi çıkaracak?

Terra LUNA’nın çöküşünün üzerinden 1 ay bile geçmeden ortaya atılan bir dedikodu ise özellikle sosyal medyada tepki çekti. Son dönemin en çok tartışılan konusu olan algoritmik sabit coin’lere bakış, bu çöküşten sonra çok daha şüpheci olurken, Terra ekosisteminin yaratıcısı olan Do Kwon’un da yeni bir sabit coin çıkarma çalışmalarına başladığı iddia ediliyor.

Özellikle ülkesi Güney Kore’de de savcıların hedefinde olan bir isim olan Kwon ise konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.