LUNA Vakfı’nın 80 bin BTC’sini 100 BTC’den az tutanlar topladı

LUNA/UST çöküşü kripto para piyasasına kısa sürede büyük bir darbe vurup fiyatları ciddi şekilde aşağıya çekerken, bazı yatırımcıların düşüşü yine fırsat olarak değerlendirdikleri görülüyor. Glassnode raporuna göre, LUNA Vakfı’nın sattığı 80 bin Bitcoin, çok kısa sürede absorbe edildi.

Bitcoin (BTC) Beginner Trading Tips - Cointribune

Zincir üstü analiz platformu Glassnode, Mayıs ayındaki LUNA satış dalgasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Şirketin son analizinde LUNA Vakfı’nın, UST’nin 1 dolara olan dengesini yeniden bulmak amacıyla sattığı Bitcoin’lerin kısa sürede yatırımcılar tarafından alındığı kaydedildi.

100 BTC’den az tutanlar aldı

Glassnode’un Twitter hesabından verilen bilgide LUNA Vakfı’nın sattığı 80 bin BTC’nin, 100 BTC’den az tutan hesaplar tarafından toplandığı belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Mayıs ayı başında LUNA’nın tetiklediği büyük satış dalgasında LUNA Vakfı tarafından 80 bin 81 BTC tasfiye edildi. İlginç olarak, 100 BTC’den az tutan adreslerin Bitcoin hacmi de 80 bin 724 BTC artış yaşadı. Bu durum adeta LUNA Vakfı’ndan, 100 BTC’den az tutan hesaplara olan bir transferi gösteriyor”

Öte yandan Glassnode’un haftalık zincir üstü analiz raporunda da önemli bilgiler verildi ve 100 BTC’den az tutan adreslerin alım yapmasının yanında, 10 bin BTC’den fazla tutan balinaların da yine bu düşüşü alım fırsatı olarak gördükleri ve alım yaptıkları ifade edildi.

Sadece Hodler’lar var: Zararına da olsa tutuyorlar

Haftalık analiz raporunda, son 2 gündeki yukarı yönlü harekete rağmen zincir üstü aktivitesinin hala zayıf kaldığı, Bitcoin hodler’ları dışında, vâr olan ilginin hala çok az ve güçsüz olduğu kaydedildi. Bitcoin hodler’larının yani “uzun süre yatırımlarını tutan ve satış neredeyse hiç yapmayan hesapların” fiyatlar düştükçe alım yapmaya devam ettikleri yazıldı. Bu adres sahiplerinin, zararına da olsa Bitcoin’lerini harcama konusunda isteksiz oldukları belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.