Dogecoin kurucusu Markus: Yüzde 99’u çökecek ve sıfır olacak

2013’te Dogecoin’i yaratan grubun içinde bulunan Billy Markus, kripto paralarda son iki günde yaşanan yükselişi ironik bir şekilde yorumlarken, altcoin’lerin de yüzde 99’unun çökeceğini iddia etti.

Billy Markus Net Worth 2022 - How Rich is Dogecoin's Creator? - Techie +  Gamers

Twitter’da Shibetoshi Nakamoto ismiyle bilinen ve 2015 yılında paraya ihtiyacı olduğu bir dönemde Dogecoin’lerini satıp kendisine ikinci el bir araba almasıyla da ünlenen Billy Markus, kripto paralarda son 48 saatte yaşanan yükselişi “Büyük bir hareket” olarak görenlere ironik şekilde tepki gösterdi.

“%99’u çökecek”

Bitcoin’in yeniden 30 bin doların üzerine çıkması ve son 24 saatte bu seviyenin altına düşmemesiyle ilgili “Son 24 saatte fark etmemiştim ama sanırım kripto geri döndü” diyen ve bu durumla ironik bir şekilde dalga geçen Markus, bir takipçisinin, kendisine ithafen coin’lerin %99’unun çökeceği konusundaki yorumuyla ilgili şunları yazdı:

“Her gün neredeyse 500 coin çıkarılıyor. Bunların %99’u kesinlikle çökecek ve sıfıra gidecek. Ancak büyük kripto paralar genelde %90 ya da biraz daha fazla düşer”

“Web 3 kumardır”

Twitter’da Mark Cuban ve Aaron Levis’in de dahil olduğu bir Web3 tartışmasına da kısa bir yorum yapan Billy Markus, Web3’ün kumar olduğunu belirtti ve “Benim web3 tanımım: Web2+ kripto kumar” dedi.

OpenSea’de bir NFT koleksiyonu da bulunan Markus geçen hafta yaptığı bir açıklamada, insanların kripto para yatırımlarını kumar ya da oyun olarak görmesinden ötürü 2013’ten bu yana hiçbir şekilde kripto para yatırımı yapmadığını belirtmişti. Markus, Dogecoin projesiyle de alakası bulunmadığını sürekli olarak belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.